h

'Veenendaal Kan'... terug naar de tekentafel

22 februari 2015

'Veenendaal Kan'... terug naar de tekentafel

Met bijna algemene stem is het raadsvoorstel voor verlenging van de campagne 'Veenendaal Kan' teruggestuurd naar de tekentafel. De gemeenteraad acht het plan niet besluitrijp.

Bij vaststelling van de agenda van de raadsvergadering stelde SP-fractievoorzitter Jan Breur voor om het stuk van de agenda af te voeren. Wethouder Marieke Overduin zou in dan in maart moeten komen met een voldragen raadsvoorstel. Met uitzondering van Lokaal Veenendaal was de gehele raad dit met Breur eens.

In het raadsvoorstel ontbreken concrete doelen waaraan is af te lezen of de campagne 'Veenendaal Kan' zin heeft gehad. Ook een echte evaluatie ontbreekt; er is enkel een lijstje met gedane activiteiten opgenomen.

Behalve dat het raadsvoorstel 'onaf' is, kleven er voor de SP ook inhoudelijke bezwaren aan. De financiering van de campagne zou deels moeten komen uit een overschot van de AWBZ-gelden van 2014; zorggeld dus. Wat de SP betreft, hoort dit geld te worden besteed aan zorg.
Samen met ChristenUnie en PvdA hadden ze een wijzigingsvoorstel voorbereid om dit geld ook daadwerkelijk bij de zorg terecht te laten komen. Omdat het voorstel van de agenda is afgevoerd, hoefde dit wijzigingsvoorstel ook niet te worden ingediend...

Reactie toevoegen

U bent hier