h

Schrap overbodige zondagsregel evenementenbeleid

17 april 2015

Schrap overbodige zondagsregel evenementenbeleid

De SP is tevreden over het evenementenbeleid, op één punt na. De beperking van het aantal buitenevenementen dat op zondag mag plaatsvinden.

Sinds 2006 zijn er zes buitenevenementen op zondag toegestaan. Al evenlang ageert de SP tegen deze beperking: je staat het toe - of je staat het niet toe.

De SP vindt de getalsmatige beperking onzinnig. Er zijn eisen waaraan eisen moeten voldoen om overlast en hinder op gebied van geluid, milieu, veiligheid en dergelijke in te perken. Op nationaal niveau is er ook nog eens de Zondagswet, die buitensporigheden moet voorkomen.
Wat de SP betreft, is dat voldoende.

Daarbij komt ook nog eens dat de zes toegestane zondagen niet eens allemaal benut worden voor evenementen. SP-fractievoorzitter Jan Breur: "Veenendaal heeft wat dat betreft een sterk zelf-regulerend karakter, waarmee deze beperking al helemaal overbodig wordt."

Aanstaande donderdag zal de SP een voorstel indienen om de getalsmatige beperking op buitenevenementen op zondag te schrappen. Over de rest van het evenementenbeleid is de partij wel tevreden.

Foto: Jan Breur
Foto: Jan Breur
Foto: Jan Breur

Reactie toevoegen

U bent hier