h

Waarborg de positie van vrijwilligers in 'nieuw Escape'

17 april 2015

Waarborg de positie van vrijwilligers in 'nieuw Escape'

Als Veenendaal een 'jonge, bruisende leefstad' wil zijn, hoort jongerencultuur een volwaardige plaats in het culturele aanbod te hebben, vindt de SP. Daarom wil de partij het raadsvoorstel over Escape steunen.

Wel wil de partij dat de positie van de vrijwilligers wordt gewaarborgd. Hun kennis, kunde en passie zijn van grote meerwaarde. Ook op het terrein van techniek en programmering.

Het viel fractievoorzitter Jan Breur wel op, dat in de (officiële, openbare) stukken de naam 'Escape' niet gebruikt wordt - wat kan duiden op een voorgenomen naamswijziging.
Hoewel de gemeenteraad niet gaat over de naam van het vernieuwde Pop- en Cultuurpodium, stipte Breur wel aan dat een nieuwe naam, wat de SP betreft, niet de voorkeur geniet. "In onze beleving is Escape een sterk merk; het zou zonde zijn om daar van af te stappen."

Veel documenten rond het Pop- en Cultuurpodium hadden de status 'geheim'; vanwege bedrijfseconomische gegevens van belanghebbenden. Vandaar dat er in de openbaarheid niet al te veel gezegd kon worden. De politieke partijen moesten in hun bijdrage zorgvuldig langs de geheimhouding balanceren.

Om die reden had Breur, aanvullend op de openbare bespreking, een besloten bespreking aangevraagd. Hier konden partijen vrijelijk spreken over de stukken - en dat werd ook gedaan.
Logischerwijs kan hier inhoudelijk niet over worden bericht.

Op donderdag 23 april neemt de gemeenteraad een besluit.

Foto: Jan Breur

Reactie toevoegen

U bent hier