h

Hoop = Leven

14 juni 2015

Hoop = Leven

Foto: Wouter Kolff / twitter.com

Op 12 en 13 juni j.l. vond de SamenLoop voor Hoop plaats. Ook in Veenendaal werd er gewandeld voor de Kankerbestrijding.  De politiek leverde ook een team af, waarbij de SP werd vertegenwoordigd door Jaap Pottjewijd.

In 2006 introduceerde KWF Kankerbestrijding de SamenLoop voor Hoop in Nederland. Het concept is overgewaaid uit Amerika en is de Nederlandse vertaling van Relay for Life, het grootste inzamelingsevenement ter wereld ten bate van de kankerbestrijding.

De wandeling duurt 24 uur waarbij de teamleden elkaar afwisselen. Die 24 uur staan symbool voor de strijd tegen kanker, die immers ook 24 uur per dag doorgaat.

In Veenendaal deden er maarliefst 63 teams mee aan de SamenLoop. Koren, sportscholen, de jeugdbrandweer, vriendengroepen en... politici.

Al voor de daadwerkelijke SamenLoop was het inzamelen van geld gestart. Zo had ProV-politicus Gerard Noordermeer koekjes meegenomen naar het gemeentehuis, op de beeldvormende avond van donderdag. Hij verkocht de koekjes, ten bate van de SamenLoop.

Foto: Jaap Pottjewijd / twitter.com
Jaap Pottjewijd, namens de SP lid van Team 18: Politiek Veenendaal

Foto: Dylan Lochtenberg / twitter.com
Samen sterk: Pottjewijd met VVD'er Dylan Lochtenberg

Foto: Jan Breur
De koekjes + een voorlopige opbrengst op het gemeentehuis

Reactie toevoegen

U bent hier