h

Gemeente en Winkelstad Veenendaal helpen starters met Startpunt

27 oktober 2015

Gemeente en Winkelstad Veenendaal helpen starters met Startpunt

Startpunt is een uniek initiatief van de gemeente Veenendaal en Winkelstad Veenendaal om lokale startende ondernemers te ondersteunen bij de start van een eigen bedrijf in de binnenstad van Veenendaal. Veenendaal wil met dit initatief starters een vliegende start geven, zodat meer lokale ondernemers zich vestigen in de winkelstad en lege winkelpanden ‘bewoond’ worden.

Het starten van  een eigen winkel, horecazaak of ander bedrijf is een complexe opgave. Startende ondernemers hebben veel vragen over onder andere financiën, communicatie, marketing en administratie. Maar ook: waar vestig ik me? Hoe bouw ik een vaste klantenkring op? Op welke manier slaat mijn concept aan? Allemaal vragen waarmee starters zich regelmatig melden bij de gemeente.

Uniek concept

De gemeente Veenendaal en Winkelstad Veenendaal willen met Startpunt lokale startende ondernemers een vliegende start geven bij het opstarten van een eigen bedrijf in de binnenstad. Dit unieke concept gaat uit van de behoeften en vragen die starters hebben. Door middel van coaching, begeleiding en bemiddeling door een professionele coach, krijgen innovatieve en haalbare plannen van serieuze startende ondernemers de kans om werkelijkheid te worden.

Couleur Locale

In het economisch beleid van de gemeente Veenendaal hebben starters een belangrijke plek: de starters van nu, zijn de MKB-ers van de toekomst. Ook de binnenstad van Veenendaal is een belangrijk speerpunt in het beleid. Een economisch vitaal centrum met een divers winkelaanbod en een goede mix van bekende ketens en lokale ondernemers maakt winkelstad Veenendaal tot een belangrijke regionale publiekstrekker. Lokale zelfstandige ondernemers in de binnenstad zorgen voor couleur locale, werkgelegenheid, gevulde winkelpanden en een verrassend aanbod aan speciaalzaken.

Inschrijven

Lokale startende ondernemers kunnen zich tot uiterlijk maandag 2 november inschrijven op www.ondernemendveenendaal.nl/startpunt. Een deskundige jury beoordeelt alle initiatieven en nodigt een aantal beginnende ondernemers met kansrijke concepten uit voor een pitch. Met de beste ondernemers gaat de professionele coach aan de slag om hun droom te verwezenlijken.

Reactie toevoegen

U bent hier