h

Subsidie voor aanschaf groengasauto

20 oktober 2015

Subsidie voor aanschaf groengasauto

Foto: SP Veenendaal

Inwoners en bedrijven uit Veenendaal kunnen een subsidie aanvragen voor  een auto die op groengas rijdt. De regeling is geldig voor groengasauto’s die zijn aangeschaft tussen 1 februari en 31 december 2015. Het gaat om een subsidie van maximaal € 2000,- per voertuig. De subsidieregeling maakt onderdeel uit van een project van Regio FoodValley voor schonere mobiliteit in onze regio.  

In Ede, Wageningen, Scherpenzeel, Nijkerk en Barneveld konden inwoners en bedrijven al eerder gebruik maken van een subsidieregeling. Wethouder Nermina Kundic, verantwoordelijk voor het klimaatbeleid: “Het geld voor deze subsidie wordt opgebracht door de regionale gemeenten, samen met de provincie Gelderland. Ik ben blij dat wij hier gebruik van mogen maken. Aanleiding hiervoor is de pro-actieve houding van een aantal Veenendaalse bedrijven ten aanzien van schone mobiliteit in de regio. Daar ben ik trots op!”

Schoon en goedkoop

Auto’s op groengas rijden op gas, dat is gemaakt uit groenafval, slib en mest.  De auto’s rijden zeer zuinig en maken minder geluid. In combinatie met fiscale voordelen is het rijden op groen gas goedkoper dan rijden op benzine. Er zijn ook nadelen. Dat is de beperkte actieradius van 350-400 km en de verspreiding van vulpunten. Rijden op groen gas is dus ideaal voor voertuigen die op kortere afstanden worden ingezet.

Tanken in de regio

In Veenendaal is een tankstation op het Arsenaal. Daarnaast zijn er vulstations in Barneveld (Scherpenzeelseweg), Ede (Kievietsmeent, op aanvraag) en Wageningen (Nudepark) te vinden. Buiten de regio zijn er verder nog zo’n 130 vulstations in Nederland.  Als men even niet inde gelegenheid is om te tanken, dan schakelt de auto op benzine over.

Subsidie aanvragen

Voor de aanvraag van de subsidie zijn voorwaarden opgesteld. Het aanvraagformulier is op te vragen via www.veenendaal.nl (‘stel uw vraag online’) of via 0318-538538.  

Meer informatie

Meer informatie over rijden op groengas is te vinden op www.groengas.nl.

Reactie toevoegen

U bent hier