h

Complimenten aan Kolff

20 november 2015

Complimenten aan Kolff

De SP heeft complimenten gemaakt aan burgemeester Wouter Kolff, voor de zorgvuldigheid waarmee de opvang van 150 vluchtelingen in Veenendaal gepaard is gegaan. Kolff zet de complimenten door naar de andere betrokkenen.

De komst van de vluchtelingen leverde vooraf al diverse reacties op onder Veenendalers. Varierend van "dat moeten we niet hebben" tot "we moeten toch eigenlijk veel meer doen", en alles wat daar tussen zit.

Bij de opvang zelf is er zorgvuldig te werk gegaan; dit blijkt zowel uit de brief van burgemeester Kolff aan de gemeenteraad, als uit de reacties die de SP uit de bevolking heeft mogen ontvangen.

In reactie op deze complimenten gaf Kolff aan dat, zoals het nu verlopen is, een voorbeeld moet zijn van hoe het in de toekomst ook zou moeten - als de situatie zich weer voordoet. Voor eventuele toekomstige gevallen wil hij wel dat er een goede samenspraak is met het COA (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers), en dat er goede afspraken worden gemaakt over de financiering ervan.

Reactie toevoegen

U bent hier