h

Wees zuinig op onze geschiedenis

29 maart 2016

Wees zuinig op onze geschiedenis

Foto: SP Veenendaal

Al jaren zet de SP zich in voor het behoud van het Veense erfgoed. Eindelijk lijkt er schot in de zaak te komen: er komt een Plan van Aanpak om ook in de toekomst nog wat van de geschiedenis te zien...

Behalve een Plan van Aanpak voor het erfgoed, is er ook een concreet plan om de PHV-fabriek te behouden. In het pand zal waarschijnlijk woningbouw worden ondergebracht. SP-fractievoorzitter Jan Breur gaf bij de bespreking van het idee aan, dat zijn partij hier graag woningen in de goedkope en betaalbare klasse in ziet worden gerealiseerd.

Het Plan van Aanpak en het behoud van de PHV-fabriek zijn een sprong voorwaards; Veenendaal lijkt er een traditie van te hebben gemaakt haar verleden bij het grof vuil te zetten. Zo zijn beeldbepalende panden en masse verdwenen.
Villa Repos Ailleurs heeft het veld moeten ruimen; het was kantje boord of de restanten van de Hollandia Wolfabriek - thans verwerkt in de Cultuurfabriek - waren hetzelfde lot beschoren.

Vorige maand kon een meerderheid in de gemeenteraad voorkomen dat de Juliahoeve gesloopt kon worden. Uiteraard behoorde SP tot de partijen die het boerderijtje redden.

De SP is blij dat er nu een Plan van Aanpak voor het behoud van erfgoed komt. Hopelijk blijft er nu nog wat van het Veense verleden behouden voor de toekomst...

Foto: SP Veenendaal

Reactie toevoegen

U bent hier