h

Week van het Luisterboek bij Bibliotheek Veenendaal

15 mei 2016

Week van het Luisterboek bij Bibliotheek Veenendaal

Foto: CPNB

Van 23 t/m 29 mei is het de Week van het Luisterboek, ook bij Bibliotheek Veenendaal in De Cultuurfabriek.
Het Luistergeschenk wordt gemaakt door Sander van de Pavert; bekend van Lucky TV bij de Wereld Draait Door.

Het Luistergeschenk wordt door de openbare bibliotheken en de boekwinkels als download of streaming aan haar bezoekers cadeau gedaan om hen tot het lenen van een luisterboek te inspireren.

Lucky TV

Sander van de Pavert werd in 1976 geboren in Den Haag. Hij studeerde in 2000 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Na zijn studie richtte hij zich op videobewerking en specialiseerde hij zich in het hermonteren van bestaand beeldmateriaal. Deze werkwijze ontwikkelde zich tot Lucky TV; een vast onderdeel in DWDD. Hij kreeg hiermee landelijke bekendheid.

Luistergeschenk

In het Luistergeschenk zal Willy (de volkse evenknie van onze koning) ons meenemen op een literaire ontdekkingsreis. Omringd door zijn gezin gaat de koning voor ons op zoek naar de allermooiste verhalen en laat zich daarbij inspireren door zijn eígen boekenkast. Zo herontdekt hij niet alleen De Stille Kracht van Louis Couperus, maar ook het vergeten vakantiedagboek van zijn vrouw. Er is aandacht voor de memoires van Henny Huisman, Willy's eerste filmscript Strike Force én er wordt een bijzondere vondst gedaan: de oude dictafoon van Opa Biesterfeld.

Over de campagne

Luisterboeken worden door steeds meer mensen ontdekt als ideale manier om te ontspannen en tóch te lezen. De ene persoon wil graag de reistijd aangenaam doorbrengen in auto of trein, de ander luistert graag tijdens sporten of in bed. Veel mensen vinden luisteren een toegevoegde waarde en weten de stem te waarderen. En er zijn natuurlijk ook blinden en slechtzienden voor wie het luisterboek de enige manier is om te lezen. 

Collectie luisterboeken Bibliotheek Veenendaal

Bibliotheek Veenendaal heeft ook een groot aantal luisterboeken in haar collectie. Deze worden in de maand mei apart gepresenteerd op een gondelaar op de 2e verdieping van De Cultuurfabriek. Te leen voor volwassenen met een bibliotheekpasje.

Reactie toevoegen

U bent hier