h

Veenendaal de weg kwijt? (twittervraag aan @gemVeenendaal)

22 juli 2016

Veenendaal de weg kwijt? (twittervraag aan @gemVeenendaal)

Foto: Jan Breur

Kan Veenendaal dankzij Geheim Zonnig 'het dak op', nu is ze ook 'de weg kwijt'. Dit komt door verwarrende bewegwijzering in het centrum. SP-fractievoorzitter Jan Breur stelde een twittervraag aan @gemVeenendaal...

Als getogen Veenendaler lette Breur eigenlijk nooit op de bordjes, totdat zijn oog er onlangs toevallig opviel. Met name de wijze waarop het theater (de Lampegiet) wordt aangeduid zorgt voor verwarring. Want niet alleen het theater zelf, maar ook de bijbehorende parkeervoorzieningen worden als 'theater' aangeduid.
En dan kan het voorkomen dat je voor het theater naar rechts wordt gestuurd, terwijl het theater in werkelijkheid rechtdoor is.

In eerste instantie schreef Breur hierover een blogje, met de intentie om het daarbij te laten. Maar hij wilde het toch onder de aandacht van de gemeente brengen. Omdat politieke vragen wel erg overdreven zijn voor dit probleem, koos hij ervoor om dit via twitter te doen.

@gemVeenendaal (de Gemeente Veenendaal op twitter) reageerde vlot, door aan te geven dat het bord naar de (fiets-)parkeervoorzieningen wijst (waarmee het bord overigens niet duidelijker wordt). Ook vermoedt @gemVeenendaal dat er een bordt ontbreekt.

gemeente Veenendaal@gemVeenendaal:
@SPVeenendaal Bord verwijst naar parkeerplaats en fietsenstalling Theater. Het lijkt erop dat een bord ontbreekt. Dank voor de melding ^PB

Een bezoeker van het blog van Breur gaf, in reactie op de onduidelijke bewegwijzering, aan dat zij zou willen weten waar de (rolstoelvriendelijke) openbare toiletten zijn. Schijnbaar is dat onduidelijk, of zelfs: helemaal niet, aangegeven op de bordjes.

Foto: Jan Breur

Reactie toevoegen

U bent hier