h

Pop- en cultuurpodium ‘Vlow’ officieel van start

20 september 2016

Pop- en cultuurpodium ‘Vlow’ officieel van start

Foto: Gemeente Veenendaal

Op zondag 18 september was de kick-off van het nieuwe pop- en cultuurpodium ‘Vlow’ in Veenendaal. Dat gebeurde bij het eerste buitenevenement ‘TOON’. Jelle Ganzeveld introduceerde namens de initiatiefnemers Jamal Nassih als nieuwe projectleider van Vlow.

Het nieuwe pop- en cultuurpodium is een waardevolle aanvulling voor Veenendaal en richt zich op de duizenden jongeren die wonen in de jonge leefstad. Wethouder Arianne Hollander: "Ik ben blij dat er eindelijk weer een podium is voor jongeren  in  Veenendaal. Het is belangrijk dat zij hun talenten kunnen laten zien in verschillende activiteiten zoals organiseren, optreden en andere cultuuruitingen. De inspanningen van de gemeente samen met de partijen uit het veld hebben geleid tot dit mooie resultaat. Fantastisch!"

Projectleider en programma    

Jamal Nassih is benoemd als projectleider voor Vlow. Hij zorgt voor de coördinatie van het programma en is het vaste aanspreekpunt voor de vele vrijwilligers die het pop- en cultuurpodium nodig heeft om te kunnen bestaan. Ook zorgt Jamal samen met anderen voor de ontwikkeling van talenten bij jongeren. Het programma omvat allerlei binnen- en buitenactiviteiten zoals bandpresentaties in de horeca, jongerenevents, workshops, masterclasses en speciale projecten rondom een cultureel- of doeprogramma. Er is ruimte voor jongeren om hun talenten te presenteren en te ontwikkelen. TOON! in ‘t Zand is het eerste evenement dat onder de vlag van Vlow wordt georganiseerd.

Partijen en werkwijze

Vlow is geen vaste plek, maar heeft een programma dat zich afspeelt op verschillende plekken in het centrum van Veenendaal. Het is een initiatief van Stichting ALive!, Muziekschool De Muzen, Org&Co en Creative Artschool Elevate. Jelle Ganzeveld zegt dat het de bedoeling is om een vliegwiel te zijn voor de ontwikkeling van popcultuur in Veenendaal: "Dit gebeurt vanuit de overtuiging dat popcultuur alleen echt kan bloeien als het zich van onder af ontwikkelt. Om die reden besteden we veel aandacht aan talentontwikkeling en zelforganisatie. Aan het programma wordt dit moment hard gewerkt. Meer maken we binnenkort bekend via onder andere de facebookpagina van Vlow."

Foto: Cor van Londen

Reactie toevoegen

U bent hier