h

Donderdag 10 november: lunchconcert in De Cultuurfabriek

22 oktober 2016

Donderdag 10 november: lunchconcert in De Cultuurfabriek

Foto: Iris van 't Veer

Donderdag 10 november vindt er weer een lunchconcert plaats in de centrale hal van De Cultuurfabriek. Het duo Iris van ’t Veer (zang) en Rik Helmes (piano) brengt een gevarieerd programma ten gehore mede om het 65-jarig bestaan van de bibliotheek te vieren! Het concert vindt plaats van 12.15-13.00 uur. 

Iris van ’t Veer - zang

In 2013 rondde Iris van ‘t Veer haar bacheloropleiding Klassieke Zang af bij docente Eugènie Ditewig aan het Utrechts Conservatorium. Van ’t Veer zingt graag oude muziek, onder andere was ze met Camerata Trajectina in de Nederlandse barokopera De Triomferende Min te horen in het Festival Oude Muziek in Utrecht in 2012. Tevens is ze vaste zangeres van Barokensemble Coronis. Toch blijft haar repertoire niet beperkt tot oude muziek. Ook geeft Van ‘t Veer met veel plezier en passie zangles op privébasis in Utrecht en is ze de enthousiaste dirigente van Studentenvrouwenkoor Medusa uit Utrecht. Ook geeft zij regelmatig zangworkshops.

Rik Helmes - piano

Rik Helmes studeerde klassiek piano op het ArtEZ conservatorium in Arnhem bij Frank Peters (bachelor) en vervolgde zijn studie in Zwolle bij Sepp Grotenhuis, Frank van de Laar (piano) en Kelvin Grout (liedbegeleiding). Hij soleerde met het ArtEZ blaasorkest en was als repetitor betrokken bij diverse opera- en muziektheaterproducties. Tegenwoordig is hij als pianist te vinden op diverse podia. Hij is voornamelijk actief als begeleider van zangers en koren, maar speelt daarnaast ook solistisch, in kamermuziek, symfonieorkesten, musical, opera en andere vormen van muziektheater. Daarnaast geeft hij les in zijn praktijk in Arnhem en op muziekschool ’t Venster in Wageningen.

Foto: Rik Helmes

Programma

Het programma dat het duo ten gehore brengt, is van de componisten: Schubert, Larsson, Debussy en Merikanto. Larsson en Merikanto zijn componisten uit Zweden en Finland, wat onbekender dan Schubert en Debussy.

Het concert in de centrale hal van De Cultuurfabriek is gratis te beluisteren.

Reactie toevoegen

U bent hier