h

Certificaat voor 15 taalvrijwilligers

3 november 2016

Certificaat voor 15 taalvrijwilligers

Foto: Bibliotheek Veenendaal

Op 27 oktober ontvingen 15 vrijwilligers een certificaat na het volgen van de basistraining van Stichting Lezen & Schrijven. De groep bestond uit taalvrijwilligers van Stichting Verder met Taal én vrijwilligers werkzaam bij het Taalhuis in de bibliotheek.

Basistraining

Tijdens de vier bijeenkomsten kregen de vrijwilligers informatie over de doelgroep en hoe volwassenen leren. Zij leerden vooral hoe je laaggeletterden begeleidt bij het leren lezen, schrijven en spreken. De vrijwilligers oefenden met het voorbereiden van een bijeenkomst met een taalcursist. Ook maakten zij kennis met geschikt lesmateriaal. De vrijwilligers zijn erg enthousiast over de inhoud van de training; met de opgedane kennis kunnen zij hun taallessen verder verbeteren.

Stichting Verder met Taal

Stichting Verder met Taal richt zich op mensen in Veenendaal die hun Nederlands willen verbeteren; mensen die hun taalvaardigheid verder willen ontwikkelen. Met de inzet van ongeveer 70 vrijwillige taalmaatjes en taalgroepbegeleiders helpt Stichting Verder met Taal mensen met het verbeteren van hun taal.

Taalhuis Veenendaal in De Cultuurfabriek

Taalhuis Veenendaal bevindt zich op de tweede etage van Bibliotheek Veenendaal in De Cultuurfabriek. Er zijn inloopspreekuren voor iedereen die de taal wil leren of verbeteren. Dit kunnen anderstaligen zijn, maar ook Nederlanders die moeite hebben met lezen en schrijven. Tijdens een inloopspreekuur kijken we welke lessen in Veenendaal het meest geschikt zijn. In het Taalhuis zijn computers om de taal te oefenen en een grote collectie boeken om de taal te leren.

Inloopspreekuren:
  • dinsdag 15.00 – 17.00 uur (vanaf 1 december 2016)
  • dinsdag 18.00 – 20.00 uur
  • woensdag 10.00 – 12.00 uur

Stichting Verder met Taal en Bibliotheek Veenendaal zijn kernpartners van het Taalhuis. De overige kernpartners zijn: Gemeente Veenendaal, Toptaal, Vluchtelingenwerk, Veens, Netwerk ICF en Stichting Lezen & Schrijven.

 


SP-Afdeling Veenendaal feliciteert de vrijwilligers met het behalen van hun certificaat.

 


Reactie toevoegen

U bent hier