h

Roept op aarde vrede uit!

25 december 2016

Roept op aarde vrede uit!

Foto: SP Veenendaal

In reactie op alle geweld en onrecht in de wereld, organiseerde SP-afdeling Veenendaal een tegengeluid op de dag voor kerst - zaterdag 24 december. TEAM SP liep in een vredesmars door het winkelgebied, om de boodschap van vrede te brengen.

Op verschillende plekken stond de groep stil. Organisatiesecretaris Toke van de Rovaart las op de plekken gedichten voor; onder andere van Huub Oosterhuis.

Ook hield fractievoorzitter Jan Breur een toepsraak. Hij stond hierin stil bij het geweld in Aleppo, de moord op de Russische ambassadeur, de twee Turkse militairen die levend verbrand zijn, de aanslag op de Berlijnse kerstmarkt, en al het andere geweld dat het nieuws al niet eens meer haalt.

BREUR: "Van al dat geweld dat plaatsvindt, zeggen wij: 'niet in mijn naam'. Wij willen die gruwelen niet; vandaar dat wij hier vandaag een tegengeluid tegen inbrengen. Wij willen naar een wereld waarin men vreedzaam en respectvol met elkaar omgaat. Ongeacht geloof. Ongeacht ras. Ongeacht seksuele geaardheid. Ongeacht of je rijk of arm bent. Laten we in vrede met elkaar leven, en niet constant naar de wapens grijpen."

Foto: SP Veenendaal

Foto: SP Veenendaal

Reactie toevoegen

U bent hier