h

Team SP is klaar om te knokken!

16 januari 2017

Team SP is klaar om te knokken!

Foto: Jan Breur

Team SP is klaar om te knokken bij de komende verkiezingen. Afgelopen zaterdag vond het XXIIe Congres plaats; hier werden de kandidatenlijst en het programma vastgesteld.

Afdeling Veenendaal werd op het congres vertegenwoordigd door fractievoorzitter Jan Breur, en door Erik Ottink. Ook Veenendaler Walter Siemons was beroepshalve (als hoofd financiële administratie van de SP) van de partij.

Foto: Jan Breur

Erik was de eer ten deel gevallen om de truck van het Nationaal Zorgfonds op het congres te mogen afleveren. Jan reed mee als passagier. Een reisverslag is op deze site te vinden in de blogrubriek 'Achter de Schermen'. Een fotoreportage van de reis is te bewonderen op de Facebook-pagina.

Foto: Jan Breur

Op het debat is goed gedebatteerd over het programma. Veel voorstellen vanuit de afdelingen werden overgenomen door de programmacommissie.
Ook over de kandidatenlijst is gedebatteerd; in het bijzonder over de negende plaats. De door de kandidatencommissie voorgedragen Bart van Kent had een tegenkandidaat in René de Kleijn; na een stemming had Van Kent de meeste stemmen - en werd hij het die op plaats 9 op de lijst kwam.

Oud-partijleider Agnes Kant had opgetreden als adviseur van de kandidatencommissie. Toen zij het podium betrad werd ze getrakteerd op het langste applaus van het congres - nog voor ze maar één woord gesproken had.

Team Emile
Foto: SP / sp.nl

Lijsttrekker Emile Roemer kan nu met een goed team de verkiezingen ingaan. Met vertrouwde gezichten al Renske Leijten, Sadet Karabulut en Ronald van Raak; en met nieuwkomers als Lilian Marijnissen en Sandra Beckerman.

Zes kamerleden zullen echter na de verkiezingen niet meer terugkeren. Sharon Gesthuizen, Tjitske Siderius, Harry van Bommel, Paul Ulenbelt, Farshad Bashir en Arnold Merkies hebben zich niet meer verkiesbaar gesteld. Namens het congres bedankte oud-Kamerlid Jan de Wit hen voor hun inzet; hij gaf een bloemlezing van hun bijzondere wapenfeiten.

En verder, op het congres...

Behalve dat het congres zich bezighield met de komende Tweede-Kamerverkiezingen, is er een Gouden Tomaat (de hoogste onderscheiding in de partij) uitgereikt aan Spencer Zeegers. Ook is er de Paul Peters Prijs voor Sociale Fotografie in het leven geroepen.

Muziek werd er gemaakt door huisband Spic & Span, door de Nationaal Zorgfonds Band, door Kira Dekkers en door Bob Fosko die - met een gastoptreden van Def P - het partijlied 'Een Mens is Meer' ten gehore bracht.

De Veense delegatie kijkt terug op een bijzonder geslaagd congres.
Fractievoorzitter Jan Breur: "Er is stevig gediscussieerd, maar aan het eind van de dag waren we klaar om eensgezind het afbraakbeleid van de afgelopen jaren een halt toe te roepen. Weg met het asociale beleid van Rutte en zijn handlangers; wij zijn klaar om te knokken!"

Foto: Walter Siemons

fotoreportage op facebook

klaaromteknokken.nl

Reactie toevoegen

U bent hier