h

Toekomstdroom voor Veenendaal

22 januari 2017

Toekomstdroom voor Veenendaal

Foto: Jan Breur

Gistermiddag (zaterdag 21 januari) is het participatietraject voor de ontwikkeling van de Strategische Visie afgetrapt in de Cultuurfabriek. Met een presentatie van 'futuroloog' Jan Nekkers, en optredens van aCtive, Joyce Willemse en Westsaid.

De gemeenteraad is bezig de langetermijnkoers (naar 2040) uit te zetten, en wil daarbij graag input van hun baas: de Veense bevolking. Meedenken kan op verschillende manieren: er is een website ingericht (http://www.veenendaal2040.nl/), er vinden 'toekomstcafé's' plaats (30 januari en 1 februari) - en zo is er nog meer.

Nekkers vroeg zich af of de digitale wereld de echte nog niet zou hebben verdrongen in 2040. aCtive's toekomstdroom was dat de muziek en de microfoon op dit soort bijeenkomsten tegelijkertijd aankunnen (dit was niet het geval, waardoor hij genoodzaakt was acapella op te treden. Joyce Willemse hoopte dat in de toekomst ook rappers zouden meedingen naar de titel van stadsdichter. En Westsaid verwonderde zich over de wijze waarop een Syrische vluchteling zijn thuisstad omschreef - en verbeeldde zich hoe hij Veenendaal zou omschrijven als hij ooit gedwongen zou worden huis en haard te verlaten...

Heeft u ook ideeën over de toekomst van Veenendaal?
Surf dan naar veenendaal2040.nl.

Foto: Jan Breur

Dylan Lochtenberg, Jan Nekkers, Joyce Willemsen, Westsaid en aCtive gaan op de foto. FOTO BOVEN: Westsaid.

Veenendaal 2040

Reactie toevoegen

U bent hier