h

KaBeCo wil onderhoud woningen Franse Gat

12 februari 2017

KaBeCo wil onderhoud woningen Franse Gat

Foto: Cor van Londen

Buurtcommitee 'KaBeCo' wil dat er snel wordt begonnen aan het onderhoud van de woningen in de Klaas Katerstraat, W.C. Beeremanstraat en Dr. Colijnstraat. Maandag 6 februari boden ze een rapport aan Patrimonium Woonservice aan, waarin zij de wensen van de buurt kenbaar maakten.

In alle drie de straten is staat dubbel glas hoog op de lijst. In de Klaas Katerstraat en de Dr. Colijnstraat zijn ook de zolders hard aan isolatie toe; dat punt scoorde in die straten het hoogst. In de Dr. Colijnstraat geldt dat zelfs voor ALLE bewoners die gereageerd hebben op het onderzoek van 'KaBeCo'.

De hoge huurprijs, slechte isolatie en achterstallig onderhoud zijn zaken die bij veel bewoners van die straten een doorn in het oog zijn. In het rapport van 'KaBeCo' wordt dit herhaaldelijk aangegeven.

Foto: Cor van Londen

Het buurtcommitee is ontstaan tijdens een bewonersavond die de SP had georganiseerd in Plein Zuid. Hier bleek dat veel bewoners het weliswaar fijn wonen vonden in hun buurt, maar dat de staat van onderhoud van de huizen te wensen overliet. Buurtbewoners Willy Heikamp en Bianca Gerritsen namen toen het voortouw om in kaart te brengen wat precies de klachten waren.

'KaBeCo' staat voor (Klaas) Katerstraat, (W.C.) Beeremanstraat en (Dr.) Colijnstraat.


Bovenstaande tekst is een persbericht van KaBeCo

 

Reactie toevoegen

U bent hier