h

Sterkte, Ibo...

18 maart 2017

Sterkte, Ibo...

Foto: Gursat Unal / Facebook

Hij is misschien wel de meest geliefde inwoner van Veenendaal. De 52-jarige Ibrahim Ünal; beter bekend als Ibo. Altijd vriendelijk, maakt een praatje met iedereen die tijd voor hem heeft.

Uitgerekend HIJ is door onbekenden in elkaar geslagen.

Vrijdagmiddag is Ibo in de speeltuin achter de blauwe flat in het Prins Willem Alexanderpark in elkaar geslagen. Volgens Ibo zelf zijn de daders 'twee grote jongens'. Ibo gaf aan met een 'dikke stok' te zijn geslagen.
Hij was er dusdanig erg aan toe, dat hij voor zijn verwondingen behandeld moest worden in het ziekenhuis.

Daders gezocht

De politie is op zoek naar de daders. Iedereen die meer weet over de aanval op Ibo, wordt verzocht dit te melden aan de politie.

Burgemeester Wouter Kolff heeft via Twitter zijn afschuw over de mishandeling kenbaar gemaakt. "Dit is echt ridicuul. Wie dit heeft gedaan, mag zich niet alleen bij de politie maar ook even bij mij melden." Aldus Burgemeester Kolff.

Steunbetuigingen

Ondertussen regent het steunbetuigingen aan Ibo. De Facebookpagina 'Je bent een Veenendaler als...' roept Veenendalers op om een kaartje of ander aardigheidje te sturen naar Ibo. In een reactie onder deze oproep laat zijn zus Yulyana weten dat dit zeer op prijs wordt gesteld.

SP-Afdelingsvoorzitter Baukje Hiemstra heeft een blog gewijd aan het incident. "Ik voel een boosheid in me die ik niet kwijt kan," schrijft ze. Ook deelt ze de oproep om Ibo een attentie te sturen.
Binnen SP-Afdeling Veenendaal wordt er erg meegeleefd met Ibo en de familie Ünal.

Fractievoorzitter Jan Breur: "Aan de daders wil ik niet teveel woorden vuil maken. Ik hoop dat ze snel gevonden worden, en zich voor de rechter verantwoorden. Mijn gedachten gaan vooral uit naar Ibo, en zijn directe naasten. Ik hoop dat hij snel herstelt, en dit hele gebeuren goed achter zich kan laten."

Kaartjes en attenties

Kaartjes en andere attenties voor Ibo kunnen gestuurd worden naar:

  • Prins Willem Alexanderpark 282
    3905 DH Veenendaal

 

Reactie toevoegen

U bent hier