h

Waarom staan die stenen daar?

30 maart 2017

Waarom staan die stenen daar?

De niet-gestelde vragen...

Stenen. Straatstenen. Stapels straatstenen.
Al wekenlang stonden ze ongebruikt op de stoep, langs de straatkant aan het Rembrandtpark. Tot ergernis van de bewonerscommissie, maar tot groot plezier van lieden die hun vertier zoeken in gooi- en smijtwerk.

Om die reden wilde de SP vragen stellen aan het College van Burgemeester en Wethouders. Want, tot dusver heeft het gooien met stenen geen schade gebracht - maar het hoeft maar één keer mis te gaan...
Echter, daags voor de raadsvergadering begonnen de werkzaamheden, waarvoor de stenen bedoeld waren. Het is dus te verwachten dat de stapels snel zijn weggewerkt.
Hiermee verdween, wat de SP betreft, de noodzaak voor het stellen van vragen.

Wel is de SP van mening dat dergelijke stapels stenen in het vervolg moeten worden afgedekt, om te voorkomen dat ballorige types ermee aan de haal gaan...

De vragen:

Hieronder de vragen die SP-fractievoorzitter Jan Breur gesteld zou hebben als de situatie onveranderd was gebleven:

Sedert enkele weken staan er in het Rembrandtpark stapels stenen langs de weg, met de vermoedelijke intentie gebruikt te worden voor werkzaamheden. Tot op heden is er van die werkzaamheden voor zover mijn fractie bekend is niets terechtgekomen, maar zijn de stenen wel benut door onverlaten die meenden hun wereld op te kunnen fleuren door met deze stenen te gooien. Gelukkig zijn er geen mensen, dieren of auto's beschadigd geraakt bij deze onorthodoxe vrijetijdsbesteding.

Hierover de volgende vragen:

  1.  Waarom staan die stenen daar, onbeheerd en voor het grijpen?
  2.  Wanneer zullen deze stenen hun beoogde doel waarmaken, danwel verwijderd worden?
  3.  Welke actie gaat het College ondernemen om te voorkomen dat de stenen nog eens opgepakt en gesmeten worden - met alle risico's op schade van dien?

Dank u wel.

Aangezien de werkzaamheden inmiddels aan de gang zijn, hoeven de vragen nu niet meer gesteld te worden. Uiteraard houdt de SP de ogen en oren open om onveilige situaties te herkennen, en in te grijpen waar nodig.

Reactie toevoegen

U bent hier