h

Nieuw politiek seizoen

30 augustus 2017

Nieuw politiek seizoen

Foto: Gokhan Çoban

Het nieuwe politieke jaar is begonnen. Politici komen terug uit hun zomerreces, en gaan weer aan de slag. Het komende jaar brengt de nodige veranderingen mee: tegen de tijd dat het volgende zomerreces zich aandient, zal het Veense politieke landschap er totaal anders uit zien.

Nieuwe gezichten

Er zullen een boel vertrouwde gezichten plaats hebben gemaakt voor nieuwe gezichten. Deze wijzigingen beginnen al direct: Burgemeester Kolff neemt afscheid van Veenendaal - en er zal dus een ander in zijn stoel komen te zitten. Ook enkele raadsleden verlaten hun zetel en zullen dus vervangen worden.

De grote klapper zal echter in maart plaatsvinden. Dan zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De politieke partijen zijn allemaal al druk met de voorbereidingen - zo ook de SP. Dit najaar zal de Algemene Ledenvergadering van SP Veenendaal een besluit nemen over de lijst en het programma waarmee zij de verkiezingen in zullen gaan.

Grote beslissingen

Ook staan er grote beslissingen op stapel. Zoals de toekomst van het parkeren, het afval, het sociale domein, Rondweg Oost, de koopzondag en het stadsstrand.

Bij al deze beslissingen is voor de SP de menselijke maat het uitgangspunt.

Activiteiten

Niet alleen voor de politici beginnen de activiteiten weer. Democratie kan immers alleen bestaan dankzij een betrokken bevolking. Iedereen moet kunnen meedoen - dus de SP hoopt dat er volop gebruik gemaakt wordt van de mogelijkheden die daarvoor gecreëerd worden.

Morgen (donderdag 31 augustus) is er een bijeenkomst op het gemeentehuis over de Rondweg Oost. Deze wordt georganiseerd door de  Provincie Utrecht. Aanvang is 19:30u.
Vrijdag (1 september) is er een activiteit op het stadsstrand: dan wordt de einduitslag van de handtekeningenactie 'RED ONS STADSSTRAND' bekend gemaakt. De handtekeningen zullen worden aangeboden aan Tineke Bette - plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Aanvang is 19:30u.

Zinderend jaar: doe mee

Al met al gaat Veenendaal een zinderend politiek jaar tegemoet. Op veenendaal.sp.nl zult u de politieke verwikkelingen goed kunnen volgen - maar des te meer hopen wij dat u zelf betrokken raakt. Laat van u horen, maak gebruik van inspraakmogelijkheden en doe mee met activiteiten.

Wellicht dat u dan niet alleen getuige, maar ook onderdeel wordt van de manier waarop Veenendaal wordt vormgegeven.
Als de kernwaarden van de SP - menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit - ook voor u belangrijke waarden zijn, word dan lid. Dan doen we het samen, met elkaar!


Foto boven: SP-fractievoorzitter Jan Breur temidden van de mensen van Denk, tijdens de multiculturele picknick van zondag 27 augustus jongstleden op het Stadsstrand.


Vrijdag 1 september, 19:30u
stadsstrand landjepik

Einduitslag handtekeningenactie

'red ons stadsstrand'

Reactie toevoegen

U bent hier