h

Kunst- en Ambachtenmarkt

7 oktober 2017

Kunst- en Ambachtenmarkt

Schilderijen, sieraden, hout- en glasobjecten, tassen, keramiek en meer

Op zaterdag 28 oktober vindt de 5e Veenendaalse Kunst- en Ambachtenmarkt plaats in De Cultuurfabriek aan het Kees Stipplein. De markt telt dit jaar meer deelnemers: ruim 30 kunstenaars en ontwerpers uit Veenendaal en omgeving tonen en verkopen hun creatieve ontwerpen. De Kunstmarkt is te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur.

Diversiteit

Het aanbod van de 30 deelnemende kunstenaars en ontwerpers is zeer divers in stijl en techniek. Te zien en te koop zijn o.a.: diverse handgemaakte sieraden in verschillende technieken, unieke leren sieraden en accessoires, beeldhouwwerken, schilderijen, fotografie, tekeningen, keramiek, mozaïek en vormgeving in hout en glas!

Pottenbakkerij Bareldo en Mobiel Grafisch Museum

Andere deelnemers zijn het Mobiel Grafisch Museum én Pottenbakkerij Bareldo. Het basisthema van het Mobiel Grafisch Museum is het demonstreren van de uitvinding van Laurens Janszoon Coster: de Boekdrukkunst. Het gaat om het zetten met losse loden letters en het drukken daarmee op een degelpers.

Bij Pottenbakkerij Bareldo kunnen de bezoekers zelf creatief aan de slag en actief meedoen. Het pottenbakken op de schopschijf is een oud ambacht. Het leuke is dat er snel resultaat te zien is. De gemaakte resultaten mogen mee naar huis genomen worden.

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier