h

Dom adoptieplan rotondes

14 februari 2018

Dom adoptieplan rotondes

coalitie houdt er ijzeren-heinig aan vast

Het 'ter adoptie beschikbaar stellen' van rotondes zal de gemeente niet of nauwelijks geld besparen. Wel wordt het moeilijker om kwaliteit te waarborgen. Dat blijkt uit het onderzoek dat de gemeente er tot nu toe naar heeft gedaan. Desalniettemin wil het College van Burgemeester en Wethouders doorgaan met dit experiment, en alvast twee rotondes ter adoptie opgeven.

Met het 'adopteren' van een rotonde, komt de zorg ervoor in handen van een ander. Daarmee ontloopt de gemeente haar verantwoordelijkheid voor het onderhoud van de lokale infrastructuur. Dit was voor de SP reden om tegen het idee te stemmen toen het in de gemeenteraad werd voorgesteld.
Nu het ook nog eens niets blijkt bij te dragen, is het wat de SP betreft tijd om ermee te stoppen.

Het College laat echter de Gemeenteraad weten, via de ingekomen stukken, dat zij doorgaan met het adoptieplan. De SP, en ook GroenLinks, wilden graag van de andere partijen weten hoe zij daar tegenover staan. Beide partijen vinden dit een goed moment om te stoppen, nu bekend is dat het niets bijdraagt.
Echter... dit standpunt bleek geen gemeengoed. Met name de coalitiepartijen zijn nog niet bereid om het adoptieplan los te laten. En dus weet het College zich gesteund om twee rotondes op te geven...

Reactie toevoegen

U bent hier