h

Breur tekent Regenboog Stembusakkoord

17 maart 2018

Breur tekent Regenboog Stembusakkoord

Foto: AJ Breur

SP-lijsttrekker Jan Breur heeft gistermiddag (vrijdag 16 maart) het Regenboog Stembusakkoord getekend. Namens de SP verklaarde hij zich daardoor in te zetten voor de LGBTI+ers in Veenendaal. Het Regenboog Stembusakkoord is een initiatief van het COC.

In het verzorgingsgebied van COC Midden-Nederland is het Regenboog Stembusakkoord in maarliefst 20 gemeenten ondertekend. In Veenendaal tekenden 6 partijen het akkoord - waaronder dus de SP.
Overigens was het voor de SP een logische stap om het akkoord te ondertekenen; alle vijf aandachtspunten staan in het verkiezingsprogramma "met elkaar voor Veenendaal"

Meest gebruikte scheldwoord

Er is in Nederland al veel bereikt voor LHBTI's, maar toch krijgen ze nog altijd te maken met geweld en discriminatie, en 'homo' is op school het meest gebruikte scheldwoord. Een proactieve rol van de gemeente op het gebied van LHBTI-emancipatie is van groot belang. Daarom nodigde COC Midden-Nederland in haar werkgebied alle politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen uit om steun te geven aan een Regenboog stembusakkoord. In het akkoord staan maatregelen die betrekking hebben op gemeentelijk beleid, het bevorderen van veiligheid, het ondersteunen van jongeren, kwetsbare groepen en zichtbaarheid.

"De reacties op ons verzoek om het Regenboog Stembusakkoord te tekenen waren werkelijk overweldigend. De uitslag van de verkiezingen op 21 maart is natuurlijk ook erg bepalend, maar we rekenen erop dat de ondertekenaars hun best gaan doen om zoveel punten uit het akkoord te realiseren," aldus Simon Timmerman, voorzitter van COC Midden-Nederland.

Vervolg

Het ondertekenen van het akkoord is niet vrijblijvend. Op 11 oktober, Coming Out Day, zal het COC terugkeren naar Veenendaal om te zien wat er van de beloofde inzet terecht is gekomen.
SP'er Jan Breur: "Ik hoop echt dat we dan mooie resultaten kunnen laten zien. We gaan ervoor knokken. In Veenendaal moet je ongestoord kunnen zijn wie je bent. Daar staan we voor."

Foto: AJ Breur

Simon Timmerman (midden) en de zes Veense ondertekenaars van het Regenboog Stembusakkoord.


REGENBOOG STEMBUSAKKOORD:
  • Inclusief beleid voeren
  • Veiligheid bevorderen
  • Jongeren ondersteunen
  • Kwetsbare groepen ondersteunen
  • Zichtbaarheid bevorderen

Reactie toevoegen

U bent hier