h

Burgemeester sluit winkelpand wegens vermoedelijke handel in drugs

20 april 2018

Burgemeester sluit winkelpand wegens vermoedelijke handel in drugs

Foto: SP / Persbericht Gemeente Veenendaal

Bij een integrale controle op donderdag 19 april in een winkelpand aan de Zandstraat, hebben de gemeente Veenendaal, de douane en de politie meerdere overtredingen geconstateerd. Burgemeester Piet Zoon heeft besloten om het winkelpand gedurende het onderzoek voorlopig voor de duur van 10 dagen te sluiten.

Integrale controle

Tijdens de integrale controle zijn diverse overtredingen van de belastingwetgeving geconstateerd. Ook zijn er middelen in het pand aangetroffen die op dit moment nader onderzocht worden door medewerkers van de forensische opsporing van de politie. Vermoedelijk betreft het een behoorlijke hoeveelheid hard- en softdrugs bedoeld voor de handel.

Sluiting

Burgemeester Zoon heeft mede gelet op het lopende onderzoek naar de drugs die is aangetroffen in de winkelruimte, besloten om het winkelpand voorlopig te sluiten. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Veenendaal een eind maken aan eventuele drugsgerelateerde activiteiten vanuit deze locatie. De sluiting is voorlopig voor de duur van 10 daolgagen, waarna mede gelet op de uitkomst van het politieonderzoek, mogelijk een nieuw besluit wordt genomen. De eigenaar van het pand en de huurder van de bedrijfsruimte zijn per brief geïnformeerd.

Niet tolereren

Burgemeester Zoon kijkt terug op een geslaagde integrale actie van verschillende instanties. "Met deze georganiseerde actie laten we zien dat mooie resultaten geboekt kunnen worden als alle instanties integraal samenwerken tegen criminaliteit. Tegen drugshandel willen we als overheid stevig blijven optreden. Daar horen ferme maatregelen bij, zoals het sluiten van een pand. Ik kan, mag en wil dit soort activiteiten in Veenendaal niet tolereren. Laat dit maar een duidelijk signaal zijn naar diegene die zich bezighouden met dit soort praktijken."

Door alert te zijn en signalen snel te melden, kunnen inwoners, ondernemers en pandeigenaren hun steentje bijdragen aan de aanpak van deze vorm van criminaliteit Signalen kunnen gemeld worden bij de politie via (0900 8844) of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Reactie toevoegen

U bent hier