h

Huisvestingsprobleem Filmhuis Veenendaal

10 april 2018

Huisvestingsprobleem Filmhuis Veenendaal

Foto: SP Veenendaal

SP stelt schriftelijke vragen

Voor de tweede keer binnen een jaar bevindt Filmhuis Veenendaal zich in problemen rond huisvesting. Nadat de gemeente de deuren van het Spectrum sloot, kon Filmhuis terecht in café-restaurant Stipplein. Maar ook daar is geen plek meer voor het Filmhuis.
De SP heeft daarom vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders.

Als gevolg van de ontwikkelingen is de bestaande programmering komen te vervallen en is de kaartverkoop per direct gestaakt. Dit is in de eerste plaats natuurlijk erg vervelend voor de organisatie van Filmhuis Veenendaal en haar vrijwilligers en bezoekers. Maar het is ook een klap voor het toch al niet te grote culturele aanbod in Veenendaal; stelt SP-gemeenteraadslid Jan Breur.

"Wat de SP betreft, mogen er wel een aantal voorzieningen bij," schrijft Breur in zijn brief aan het College. "In plaats daarvan zien wij dat culturele instellingen moeten worstelen om te kunnen bestaan."
De SP vraagt aan het College hoe zij aankijkt tegen de rol van Filmhuis Veenendaal in het Veense culturele aanbod, welke verantwoordelijkheid het College voor zichzelf ziet binnen de huisvestingsproblematiek van culturele instellingen, en wanneer het Spectrum weer open kan.

Reactie toevoegen

U bent hier