h

SP: Minimumloon in Veenendaal geldt voor iedereen!

12 april 2018

SP: Minimumloon in Veenendaal geldt voor iedereen!

Foto: Enna van Duinen

ook voor mensen met een arbeidsbeperking!

Veenendaal mag niet accepteren dat werknemers met een beperking in onze gemeente onder het minimumloon gaan verdienen. Die oproep doet SP-Raadslid Jan Breur.

"Als het aan het kabinet ligt mogen mensen met een arbeidsbeperking onder het minimumloon gaan verdienen én wordt hun pensioen afgepakt. Maar het minimumloon is niet voor niets het minimum. Dat geldt voor iedereen. Wij staan niet toe dat er mensen in onze gemeente, vanwege hun beperking, door de bodem zakken."
Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 25 april zal hij hiervoor een tweetal moties indienen.

Het kabinet Rutte-II deed de sociale werkplaatsen, waar mensen met een arbeidsbeperking nuttig werk deden, op slot. Dat moest een bezuiniging van 1,2 miljard euro opleveren. Nu komen mensen met een arbeidsbeperking nauwelijks meer aan de slag. Daarom wil staatssecretaris Van Ark het mogelijk maken dat deze groep mensen onder het minimumloon aan het werk moet en wil ze hun pensioen afpakken.

Breur: "Als we niks doen is dit weer een stapje verder in de afbraak van onze beschaving. Daarom moet onze gemeente aan dit kabinet duidelijk maken dat wij niet op dit plan zitten te wachten. In Veenendaal blijft wat ons betreft het minimumloon gelden. Voor iedereen. Als het kabinet dit onzalige plan er toch doorheen drukt dan willen wij dat de gemeente er zelf voor zorgt dat het minimumloon voor iedereen blijft gelden. Omdat wij een beschaafde gemeenschap willen zijn waar het minimumloon voor iedereen het minimum is: dus ook voor mensen met een arbeidsbeperking."

Meer over dit onderwerp:
Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier