h

16 Kandidaten voor nieuwe burgemeester

18 juli 2018

16 Kandidaten voor nieuwe burgemeester

16 kandidaten hebben gereageerd op de burgemeestersvacature in de gemeente Veenendaal. Onder de sollicitanten bevinden zich 13 mannen en drie vrouwen. 13 van de kandidaten hebben bestuurservaring in het openbaar bestuur.

Het aantal reflectanten naar politieke kleur:
PvdA (3), VVD (3), CDA (3),  D66 (2), SGP (2), ChristenUnie (1), Lokale Partij (1) en van één sollicitant is deze informatie niet bekend.

De komende tijd spreekt de commissaris van de Koning met een aantal kandidaten en maakt hij een selectie. Die selectie bespreekt hij met de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Veenendaal. De vertrouwenscommissie voert daarna gesprekken met kandidaten.

Vervolgens stelt de gemeenteraad een aanbeveling vast met daarop twee namen en stuurt die naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De naam van de hoogstgeplaatste kandidaat is openbaar. Tegelijkertijd zendt de commissaris een rapportage aan de minister met daarin zijn oordeel over de procedure en over de kwaliteit van de kandidaten.

De benoeming van de nieuwe burgemeester kan, naar verwachting, begin 2019 plaatsvinden.

Reactie toevoegen

U bent hier