h

22 December: Vredesmars 'Veenendalers voor Vrede'

23 november 2018

22 December: Vredesmars 'Veenendalers voor Vrede'

Foto: Veenendalers Voor Vrede

Op zaterdag 22 december organiseert 'Veenendalers voor Vrede' een vredesmars door het centrum van Veenendaal. De mars gaat om 14:00u van start bij de Oude Kerk op de markt. Iedereen is meer dan welkom om mee te lopen, en te luisteren naar de diverse toespraken.

De organisatie is in handen van Jan Breur en Dick Roodbeen. Bijdragen aan de mars zullen worden geleverd door burgemeester Piet Zoon, dominee John Boogaard, Stichting Veteranencontact, Stichting Vluchtelingenwerk, Vredesinitiatief Veenendaal en Amnesty International.

De mars wordt georganiseerd om Veenendalers van allerlei pluimage samen te brengen en zich uit te spreken voor de vrede. Op veel plaatsen in de wereld is er sprake van oorlogsgeweld, uitbuiting en discriminatie op grond van ras, geloof of seksuele geaardheid. Zeer velen, zowel ouderen als jongeren en kinderen, lijden hier dagelijks onder. Daarnaast is er sprake van onderdrukking door dictaturen, geen vrijheid van religie, geen persvrijheid, geen vrijheid van onderwijs enzovoorts. Verworvenheden die wij in ons land wel hebben.

De organisatoren: “Wij willen door een vredesmars te houden aandacht vragen voor bovengenoemde ernstige zaken en daarbij gelijk aangeven dat wij ook voor de stad Veenendaal vrede, veiligheid en geborgenheid voor alle inwoners wensen. En we ons daar samen als inwoners voor willen inzetten.”

Mensen die meer informatie willen, of zich vooraf willen aanmelden, kunnen per e-mail terecht bij Dick Roodbeen op deprood@gmail.com.

Reactie toevoegen

U bent hier