h

Bekogelen hulpdiensten ontoelaatbaar

30 december 2018

Bekogelen hulpdiensten ontoelaatbaar

Foto: SP / Persbericht Gemeente Veenendaal

Vuurwerkincident op de markt

Afgelopen nacht heeft een incident plaatsgevonden met gevaarlijk vuurwerk op de Markt in Veenendaal. Daarbij is een gewonde gevallen en een politieauto bekogeld met vuurwerk. Wat burgemeester Zoon - en de SP - betreft, is dit ontoelaatbaar.

Burgemeester Zoon:
"Naar aanleiding van het incident op de Markt is één aanhouding verricht. Hierbij is het snelrecht van toepassing. De strafmaat zal wegens geweld tegen politie - terecht - worden verhoogd. Het is ontoelaatbaar als hulpdiensten met vuurwerk worden bekogeld. Ik roep iedereen op respectvol met elkaar om te gaan. En vuurwerk pas af te steken wanneer dat ook daadwerkelijk wettelijk is toegestaan. Houd daarbij rekening met je eigen veiligheid, maar zeker ook met de veiligheid van anderen."

SP-fractievoorzitter Jan Breur:
"Hulpdiensten bekogelen, of op wat voor manier dan ook belemmeren; dat doe je gewoon niet! Het is volkomen belachelijk en onverantwoord om zoiets te doen. Ik ben blij dat er een verdachte is aangehouden, en ik hoop dat er recht zal geschieden. Verder hoop ik vooral dat het slachtoffer het goed maakt."

Burgemeester Zoon sluit met een positieve noot:
"Ik wens iedereen een veilige en prettige jaarwisseling."
De SP sluit zich aan bij deze wens.

Reacties

extra straf, omdat het een hulpverlener betreft!

Reactie toevoegen

U bent hier