h

Welkom, burgemeester...

12 januari 2019

Welkom, burgemeester...

Foto: Gemeente Veenendaal

Gert-Jan Kats beëdigd

Gert-Jan Kats is donderdag 10 januari beëdigd als burgemeester van Veenendaal. Hij legde tijdens een buitengewone raadsvergadering de eed af aan de commissaris van de Koning van de provincie Utrecht, Willibrord van Beek.

Na zijn beëdiging werd Gert-Jan Kats toegesproken door de commissaris van de Koning. Ook waren er toespraken van de locoburgemeester Engbert Stroobosscher, de waarnemend voorzitter van de gemeenteraad Tineke Bette-van de Nadort, Petra Doornenbal namens de Burgemeesterskring Utrecht en René Verhulst namens Regio FoodValley. Als laatste sprak Gert-Jan Kats zelf de gemeenteraad en de overige aanwezigen toe. De volledige tekst van de speech van burgemeester Kats is te lezen op de website van de gemeente Veenendaal: www.veenendaal.nl.

Met de komst van Gert-Jan Kats treedt een ervaren burgemeester aan in Veenendaal. De heer Kats was tot zijn komst naar Veenendaal burgemeester van de Zuid-Hollandse gemeente Zuidplas. Daarvoor was hij zes jaar burgemeester van de gemeente Liesveld. Hij begon zijn werkzame leven in de financiële wereld. Voordat hij burgemeester werd, was hij Private Banker bij ING en daarnaast raadslid namens ChristenUnie/SGP in Zeist. Gert-Jan Kats is 47 jaar, getrouwd en heeft vier kinderen.

Foto: AJ Breur

Gert-Jan Kats en de SP. Links Serena Rodenburg van SP Zuidplas; rechts Jan Breur van SP Veenendaal...

Afstand van 'Nashville'

Enkele dagen voor de installatie zag de Nederlandse vertaling van de 'Nashville-verklaring' het levenslicht. Een document dat LHBTI+'ers veroordeelt en afwijst, en dat ondermeer is getekend door Kees van der Staaij - de politiek leider van de SGP. Omdat Kats lid is van de SGP werd er op sociale media volop gespeculeerd of hij ook een 'Nashville-man' zou zijn.

Kats heeft echter resoluut afstand genomen van de 'Nashville-verklaring'.
Op Twitter liet hij weten: "Ik heb de verklaring niet getekend en herken mij niet in de inhoud en toon ervan."

Voor alle Veenendalers

Hoewel de SP er geen geheim van heeft gemaakt liefst een vrouwelijke burgemeester voor Veenendaal te krijgen, ziet de partij uit naar de samenwerking met Kats. Fractievoorzitter Jan Breur: "Wij vertrouwen erop dat hij een burgemeester voor alle Veenendalers kan zijn. Hij verdient de kans om dat waar te maken. Hopelijk voelt hij zich snel thuis in deze mooie veelkleurige gemeente."

Reactie toevoegen

U bent hier