h

Vijf Veenendalers onderscheiden

27 april 2019

Vijf Veenendalers onderscheiden

Foto: www.goedkoopstevlaggen.nl

Leden in de orde van Oranje Nassau

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis Veenendaal hebben vrijdag 26 april 2019 vijf Veenendalers een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Gert-Jan Kats.

Allen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 1. De heer Cornelis Heikamp (75)
  De heer Heikamp was in de periode van 1991 tot 2017 bestuurslid van de Stichting November 1981. Deze stichting behartigt de belangen van mensen met een beperking in Veenendaal. Naast de bestuursfunctie heeft hij ook de exploitatie van een personenbus verzorgd. Van 1991 tot maart 2018 was hij voorzitter van Filatelistenvereniging Rijn en Grift e.o. Sinds 1999 is hij veilingmeester bij de Nederlandse Postzegelvereniging ‘De Plaatfout’.
 2. De heer Jetse Reijenga (65)
  De heer Reijenga zet zich sinds 1980 in voor de mensen met een beperking. Naast zijn werk als directeur Bedrijven bij IW4, is hij zeer betrokken bij de activiteiten van de personeelsvereniging Samos. Sinds 1979 is hij vrijwilliger bij Watersportvereniging ‘Midden Betuwe’ Maurik. In de periode van 2004 tot 2009 was hij voorzitter van de vereniging. Tijdens deze periode heeft hij zich ingezet om het drijvende clubhuis opgenomen te krijgen in het bestemmingsplan. Ook zit de heer Reijenga ruim 8 jaar in de steunfractie van de PvdA.
 3. De heer Bram Dekker (71)
  De heer Dekker was van 1983 tot 1987 ouderling en van 1990 tot 1994 diaken bij de Christelijke Gereformeerde Bethelkerk. In de periode van 1998 tot 2014 is hij voorzitter geweest van de Reiscommissie binnen het Ritmeester-Veenzangers Mannenkoor en onder zijn leiding heeft het koor verschillende buitenlandse koorreizen gemaakt. Voor het christelijk gemengd zangkoor Chrigeza was hij 3 jaar secretaris, 6 jaar penningmeester en 4 jaar voorzitter. Sinds 2012 is hij secretaris van Biljartvereniging De Duivenwal.
 4. De heer Henk van Blitterswijk (70)
  De heer Van Blitterswijk was in de periode van 1993 tot 2007 lid van de Commissie van Beheer van de Christelijke Gereformeerde Bethelkerk. Van 2007 tot 2011 was hij lid van de diaconie. Sinds 2014 is hij secretaris van het Diaconaal Platform Veenendaal. Sinds 2009 is hij penningmeester van Stichting Vrienden van ’t Boveneind in Veenendaal en vanaf 2007 is hij vrijwilliger bij CNV vakcentrale en helpt mensen met het invullen van hun belastingen. 
 5. De heer Geurt Valkenburg (64)
  In de periode van 1996 tot 2018 was de heer Valkenburg bestuurslid en adviseur van de vereniging Bedrijvenkring Veenendaal. In de periode van 1996 tot 2008 was hij bestuurslid en penningmeester van de Businessclub Vallei en Rijn. Sinds 2011 is hij voorzitter van de Stichting Vrienden van Buitenzorg en penningmeester voor de Stichting NN. Onder zijn leiding is het historische deel van de route voor de Koninklijke familie tijdens Koninginnedag 2012 ingericht. Ook is hij sinds 2008 lid van de Raad van Commissarissen van IW4.

De heer Valkenburg kon niet aanwezig zijn bij deze bijeenkomst. Hij krijgt de Koninklijke onderscheiding op een later moment uitgereikt. Burgemeester Gert-Jan Kats heeft hem ’s ochtends telefonisch geïnformeerd over de onderscheiding.

Reactie toevoegen

U bent hier