h

Facelift Ellekoot?

6 september 2019

Facelift Ellekoot?

Foto: Jan Breur

In oktober wordt de gemeenteraad gevraagd een bedrag van 739.000 euro beschikbaar te stellen voor de renovatie van winkelcentrum 'De Ellekoot'. Een deel van de kosten worden betaald door de eigenaar van het winkelcentrum voor de renovatie van de gebouwen. De gemeente pakt de renovatie van het openbaar gebied op. Naar verwachting is, als de gemeenteraad instemt met het plan, het winkelcentrum in 2022 in een nieuw jasje gestoken. 

Samen met de eigenaar van de Ellekoot wil de gemeente Veenendaal aan de slag met de renovatie van het wijkwinkelcentrum. Het plan omvat de vernieuwing van de winkelpuien, de uitbreiding van de supermarkt, het verbeteren van het laden- en lossen, het optimaliseren van het (fiets)parkeren en het vernieuwen en waar mogelijk vergroenen van de openbare ruimte. 

De directe omgeving wordt binnenkort uitgenodigd voor een informatieavond waarin de conceptplannen getoond en toegelicht worden. Buurtbewoners hebben deze avond de mogelijkheid suggesties aan te dragen ter verbetering van de plannen. Op basis hiervan wordt een definitief plan ontwikkeld en de benodigde vergunningen aangevraagd. Naar verwachting start de renovatie in 2020 en is deze in 2022 afgerond.

Reactie toevoegen

U bent hier