h

Fietstunnel Nieuweweg-Noord geopend

30 september 2019

Fietstunnel Nieuweweg-Noord geopend

Vanmorgen is de nieuwe fietstunnel tussen de Nieuweweg-Noord en de Klompersteeg geopend. De tunnel, tevens een voetgangersverbinding tussen het noordelijk en zuidelijk deel van het Fort a/d Buursteeg, werd vanmorgen geopend door wethouder Engbert Stroobosscher. Nadat er kort werd stilgestaan bij het heuglijke moment, deelde de wethouder verse krentebollen uit aan passerende fietsers. 

De tunnel en de reconstructie van de Nieuweweg-Noord betekenen een grote verbetering van de veiligheid voor de fietsers. Dat past goed in de ambitie van Veenendaal om in 2020 Fietsstad van Nederland te worden. De komende tijd wordt er nog gewerkt aan de reconstructie van de Nieuweweg-Noord. De aansluiting van de Nieuweweg-Noord op de Voorpoort wordt in december weer opengesteld voor verkeer.

"In 2017 zijn we gestart met de werkzaamheden rondom de aanleg van de spooronderdoorgangen. Een gigantisch project waar meerdere gemeentes en provincies nauw voor hebben samengewerkt. Ik ben trots dat we dit samen tot een succesvol eind hebben weten te brengen en we met de aanleg van de tunnels en de reconstructie van de Nieuweweg-Noord de bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid van Veenendaal en omgeving flink hebben verbeterd," aldus wethouder Engbert Stroobosscher. 

Samenwerkende partijen

De fietstunnel en de in april dit jaar geopende autotunnel Voorpoort bevinden zich op de grens van de provincies Utrecht en Gelderland en de gemeenten Ede, Renswoude en Veenendaal. Het project komt mede voort uit het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) van de Rijksoverheid dat ruimte maakt voor meer treinverkeer. Gelijkvloerse spoorwegovergangen vormen een knelpunt (spoorbomen vaker dicht, files, extra belasting voor de omgeving, verkeersonveiligheid).
Spoorbeheerder ProRail was namens het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van de spoorkruisende fietstunnel en autotunnel.

Reactie toevoegen

U bent hier