h

Astronaut leest voor...

11 oktober 2019

Astronaut leest voor...

Foto: Bibliotheek Veenendaal

André Kuipers op bezoek bij Bibliotheek Veenendaal

Hij heeft Veenendaal vast al eens vanuit de ruimte gezien, maar nu zat hij er ineens middenin...

Astronaut André Kuipers was dinsdagochtend op bezoek bij Bibliotheek Veenendaal. Leerlingen van groep 2 t/m 4 van Mozaïek Petenbos, de Engelenburgschool en De Schakel mochten hem zijn hemd (ruimtepak) van het lijf vragen en luisterden mee naar een prachtig voorleesverhaal.

Ongeveer honderd enthousiaste kinderen kwamen dinsdagochtend naar de Bibliotheek om de beroemde astronaut te ontmoeten. Ze vroegen hem het ruimtepak van het lijf en wilden van alles weten over ruimtevaart, planeten, zwaartekracht en waarom astronauten niet goed meer kunnen lopen als ze terugkomen naar de aarde.

Aandachtig luisterden ze naar de avonturen van André het astronautje. Met hun nieuwe kennis én een handtekening van André Kuipers op zak gingen ze weer naar school. Wie weet zal een van hen de eerste persoon worden die een andere planeet bezoekt.

Kinderboekenweek

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek 'Reis mee'. Wie beter om dan het officiële prentenboek te schrijven dan astronaut André Kuipers? Samen met illustrator Natascha Stenvert schreef hij het prentenboek 'André het astronautje op zoek naar Laika', waar hij tijdens zijn bezoek aan Bibliotheek Veenendaal uit voorlas.

Dat hij Bibliotheek Veenendaal aan heeft gedaan tijdens zijn Kinderboekenweektour is bijzonder, aangezien het een van de weinige Bibliotheken is die hij bezoekt.

Reactie toevoegen

U bent hier