h

SP volop actief

28 maart 2020

SP volop actief

Foto: Yolande de Meer

juist in corona-tijd

De afgelopen weken heeft het politieke leven stilgelegen vanwege het coronavirus; COVID-19. Maar de SP is in Veenendaal nog volop actief. Zowel online als in de echte wereld ontplooit de partij tal van initiatieven om de coronacrisis zo goed mogelijk door te komen. Er zijn ondermeer een hulpdienst, een kaartenactie, en bedankjes voor de zorg.

"De SP is opgericht om solidariteit te organiseren," licht fractievoorzitter Jan Breur toe. "Nu de samenleving zo'n harde klap krijgt, is het belangrijker dan ooit om juist dit te doen. We moeten klaarstaan voor elkaar."

Hulpdienst

De SP wil zoveel mogelijk hulp organiseren voor mensen die hinder ondervinden van de corona-crisis. Mensen die aan huis gebonden zijn, of die door het sluiten van scholen en kinderopvang logistieke problemen in het gezinsleven hebben, kunnen een beroep doen op de hulpdienst.

Dit kan per mail (hulpdienst@spveenendaal.nl), of telefonisch (06-42380538). Je hoeft geen lid van de SP te zijn om hulp te krijgen. Ook mensen die willen helpen (lid of geen lid) mogen zich melden bij de hulpdienst.

Kaartjes tegen eenzaamheid

Foto: Peter van de Rovaart

Door de oproep om afstand te houden en zoveel mogelijk binnen te blijven, ligt voor een aantal mensen eenzaamheid op de loer. De SP stuurt kaartjes naar die mensen, om te laten weten dat er aan hen gedacht wordt. Op het kaartje van de SP staan tevens de contactgegevens van de hulpdienst, zodat mensen die het kaartje ontvangen weten waar ze hulp kunnen krijgen; mocht dit nodig zijn.

Het kaartje is gratis te downloaden vanaf de website van de sp; veenendaal.sp.nl.

Bedankt kanjers

De SP heeft diep respect voor mensen in de vitale beroepen, die het land draaiende houden. Daarom organiseert de SP bedank-acties voor hen. In de afgelopen week zijn er attenties bezorgd bij verschillende medewerkers in de thuiszorg.

"Een bedankje is nu op zijn plaats," aldus Breur, "maar laten we nu beseffen hoe belangrijk het werk is in de vitale beroepen. Daar mag ook een betere beloning tegenover staan. Niet eenmalig, maar blijvend. Er mag wat ons betreft flink geïnvesteerd worden in goede lonen en arbeidsvoorwaarden."

Foto: Baukje Hiemstra

veenendaal.sp.nl

Op de website veenendaal.sp.nl is er een nieuwe categorie blogs gestart, voor teksten van hoop en solidariteit. Dit kunnen gedichten, verhalen, anecdotes, of wat dan ook zijn; om de lezer te voorzien van een teug goede moed. Het eerste blog in deze serie is van penningmeester Alja Berck.

Ook zijn er op de site regelmatig nieuwsberichten te lezen over de corona-crisis. "Nieuws volgt elkaar snel op," aldus fractievoorzitter Breur. "Wij proberen per onderwerp een aantal ontwikkelen te bundelen, en zo te voorzien in nuttige informatie. De ene keer is dat interessant voor mensen in de zorg, de andere keer voor ondernemers. Natuurlijk zal 'SP-lampje' op ons nieuws schijnen, maar we willen de feiten zo correct mogelijk weergeven. Onderaan onze nieuwsberichten verwijzen wij veelal naar de offciële kanalen van de autoriteiten."

In deze tijd is het belangrijk om goed ingelicht te zijn, fysiek afstand te bewaren, en klaar te staan voor elkaar.
"Wij proberen dat zo goed mogelijk te doen," zegt Breur. "Het zijn rare tijden, maar uiteindelijk is solidariteit sterker dan corona."


Foto: SP Veenendaal

Helpen of geholpen worden:
Informatie over Corona:

Reactie toevoegen

U bent hier