h

SP opent meldpunt: Huur te Duur

23 juni 2020

SP opent meldpunt: Huur te Duur

Foto: SP Veenendaal

Mail naar hulpdienst@spveenendaal.nl

Vanaf 1 juli  gaat de huur voor de sociale huurwoningen weer omhoog. Dit jaar met een maximum van 5,1% tot 6,6%, afhankelijk van het inkomen van 2018. Meer dan 50%  van de huurders hadden vorig jaar al moeite met de betaling van de huur. Nu, met de gevolgen van de coronacrisis, is dat alleen maar moeilijker geworden.

10 miljard euro

Sinds februari 2013 tot nu hebben de huurders in totaal 10 miljard euro aan de verhuurderheffing betaald. Deze belasting is destijds ingevoerd door de VVD minister Blok, om het tekort, wat ontstaan is door de kredietcrisis, mede op te lossen. Een crisis waar de huurders part noch deel aan hadden. En zij hebben er niets voor terug gekregen. Het geld is niet naar woningen gegaan. Het is ergens in de schatkist verdwenen.
De SP vindt dat het meer dan genoeg is geweest en wil dat de huren niet verder omhoog gaan.

Meldpunt

Uit een onderzoek van het Nibud van 2019 blijkt dat rond de 50% van de huurders moeite hebben om de huur op te brengen. Dat percentage zal dit jaar oplopen door de gevolgen van de coronacrisis.
De SP pleit daarom voor de bevriezing van de huur. Minister Ollongren wil hier niet aan mee werken. Zij wil "maatwerk". Dat wil zeggen dat alleen de mensen die de huur niet kunnen betalen tegemoet worden gekomen.
SP Veenendaal heeft geluiden gehoord dat dit maatwerk erg moeizaam verloopt.

Daarom is er een meldpunt geopend, waarin huurders hun ervaringen kunnen geven met het aanvragen van dit maatwerk. Inwoners van de gemeenten Veenendaal, Rhenen en Renswoude kunnen deze ervaringen melden bij hulpdienst@spveenendaal.nl onder vermelding van meldpunt huur te duur.

Reacties

prima mensen, kan dit er ook nog wel bij?

Dat bedoel ik naar de hulpdienst toe, positief bedoeld hoor!

Reactie toevoegen

U bent hier