h

5 september: actiedag zorg

18 augustus 2020

5 september: actiedag zorg

Foto: SP Veenendaal

Beloon de helden!

Op 5 september vindt er een actiedag plaats voor de zorg. De SP roept iedereen op om mee te doen en de handen ineen te slaan voor de zorg. Ook in Veenendaal wordt er hard gewerkt omde actie onder de aandacht te brengen - onder andere door flyers uit te delen in het centrum, zoals afgelopen zaterdag (15 augustus).

Onze zorgverleners verdienen meer dan alleen applaus, vindt de SP. De coronacrisis heeft nog eens onderstreept hoe belangrijk goede zorg is. Ook zijn er de  komende tijd veel meer mensen nodig die in de zorg willen werken zodat goede zorg voor iedereen gegarandeerd kan blijven en de werkdruk omlaag kan. Zorgverleners verdienen meer waardering: een beter salaris en meer zeggenschap over hun werk.
Naast de flyer-actie zijn er ook posters opgehangen; zowel op de openbare plakplaatsen als bij mensen aan het raam. Wie in Veenendaal en omgeving wil bijdragen aan de actie kan flyers en posters aanvragen via veenendaal@sp.nl. Ook is er een petitite gestart voor de zorg, die te ondertekenen is via beloondehelden.nl.

Foto: SP Veenendaal

"Vijf maanden geleden stond iedereen luid te applaudisseren voor onze zorgmedewerkers," zegt afdelingsvoorzitter Baukje Hiemstra van SP Veenendaal. "Nu is de crisis voorbij en is het applaus verstomd."

Niet alleen is het applaus verstomd; het kabinet en de coalitiepartijen hebben in de tussentijd de zorg in de kou laten staan. Gemeenteraadslid Jan Breur: "In de Tweede Kamer worden moties voor een betere beloning voor zorgmedewerkers consequent weggestemd door de coalitiepartijen. Of nog erger: de coalitie maakt het stemmen over zulke moties zelfs onmogelijk door LETTERLIJK van hun verantwoordelijkheid weg te lopen!"

De SP hoopt op een grote opkomst op de actiedag op 5 september. Dan begint het nieuwe politieke jaar en staat Prinsjesdag voor de deur. Dan is het moment om wat te veranderen en zorgverleners structureel beter te waarderen. Baukje Hiemstra: "We roepen iedereen op om mee te doen en de handen ineen te slaan voor de zorg."

Foto: SP Veenendaal

Beloondehelden.nl

Actiedag 5 september

Blogs Baukje Hiemstra:

Reacties

Jammer dat de mensen uit de zorg een slaatje uit deze Corona situatie willen slaan.
Ook triest dat SP op deze manier zieltjes wil winnen.
Zou fijn zijn als SP lef heeft om de kiezer te vertellen wat dit ons per persoon per jaar ( jaar in en uit) kosten gaat.

Reactie toevoegen

U bent hier