h

#avondklokrellen - Politie in actie

26 januari 2021

#avondklokrellen - Politie in actie

SP: Dit heeft niets met meningsuiting te maken

De rellen die sinds het instellen van de avondklok op verschillende plaatsen in het land de kop op steken, hebben zich gisteravond (maandag 25 januari) ook in Veenendaal voorgedaan.
De SP keurt het geweld en de vernielingen ten strengste af.

Bij ongeregeldheden op en rond het Bruïneplein is de politie met zwaar vuurwerk bekogeld. Met ondersteuning van de ME is de rust teruggebracht.
Elders in Veenendaal ging een taxibusje in vlammen op; het is nog onbekend of dat iets met de rellen op het Bruïneplein te maken heeft.

De SP heeft geen goed woord over voor de relschoppers.
Fractievoorzitter Jan Breur: "Dit is onacceptabel. Kritiek op de maatregelen mag, maar geweld en vernielingen hebben niets met vrijheid van meningsuiting te maken."

Ook burgemeester Gert-Jan Kats heeft zich uitgesproken over de gebeurtenissen: "Natuurlijk zie ik de ingrijpendheid van een avondklok. Maar geen enkele maatregel rechtvaardigt rellen of geweld. Niet tegen onze hulpverleners en niet tegen de spullen van andere Veenendalers..."

Inmiddels zijn er twee mensen opgepakt. Ook zijn er verschillende procesverbalen uitgeschreven.
De SP heeft groot respect voor de hulpdiensten die Veenendaal weer rustig en veilig hebben gemaakt. De SP wil tevens haar medeleven uitspreken aan de Veenendalers die door het wangedrag van de oproerkraaiers schade hebben ondervonden.

Reacties

Goed stuk Jan! Ik heb via de beltool al verschillende complimenten via de leden binnen gekregen over de duidelijke, begrijpbare tekst, goede indeling van de stukken! Ik heb beloofd deze over te brengen aan onze webmaster, dus bij deze!!

Reactie toevoegen

U bent hier