h

De dertien fracties...

25 november 2021

De dertien fracties...

Foto: AJ Breur

Al Hassnaoui verlaat pro-veenendaal

Met nog enkele maanden te gaan voor de gemeenteraadsverkiezingen, is de raad van Veenendaal een fractie rijker. Saïd el Hassnaoui heeft zich afgesplitst van zijn partij ProVeenendaal en gaat zelfstandig verder. Dit brengt het aantal raadsfracties in Veenendaal op dertien.

In een verklaring vertelt El Hassnaoui dat 'de verkering' tussen hem en zijn partij uit is. Over de toedracht doet hij geen uitspraken: "Als we in details treden dan gaat het zo'n heen en weer dingetje worden en dat is standaard niet fraai," aldus El Hassnaoui. Hij beperkt zich tot de mededeling dat er sprake was van een intern conflict.

Wissel

Dit is de tweede "formatiewissel" in korte tijd bij ProVeenendaal. Eerder nam Adri Jansen - die jarenlang het gezicht van ProV was - afscheid vanwege gezondheidsredenen. Bo Visser, die hem al een aantal keren verving, is zijn opvolger.

Scheuring

Eerder dit jaar vond er een andere scheuring plaats in de gemeenteraad. Toen stapte Hassan Saidi uit D66 vanwege een verschil van inzicht over de regenboogvlag. Ook Saidi is toen voor zichzelf begonnen.

Cijfers en feitjes

Naast de fracties Saidi en El Hassnaoui zitten in de gemeenteraad:
ChristenUnie, VVD, SGP, ProVeenendaal, CDA, Lokaal Veenendaal, D66, Denk, SP, GroenLinks en PvdA. Dat geeft een totaal van dertien raadsfracties.

Een raadsfractie is gemiddeld 2,5 zetels groot. De grootste raadsfractie is de ChristenUnie met 8 zetels. Er zijn 7 fracties met slechts 1 zetel, waaronder de SP. Dit gaat ongetwijfeld veranderen na de gemeenteraadsverkiezingen...

Reacties

Ik help je het hopen Jan! We doen er allemaal ons stinkende best voor, en dinsdag gaan we nog eens stevig met Bob de Greef aan de slag!

Reactie toevoegen

U bent hier