h

Een boom vol wensen

19 december 2021

Een boom vol wensen

Foto: Veenendalers voor Vrede

Veenendalers voor Vrede 2021

Voor het tweede jaar op rij kon de traditionele kerstmars van Veenendalers Voor Vrede niet doorgaan, vanwege coronamaatregelen. En voor het tweede jaar op rij wist Veenendalers Voor Vrede een alternatief te bieden. Dit jaar was er een vredeskraam, waar vredeskaarsen werden uitgedeeld en voorbijgangers hun vredeswens in een wensboom konden hangen. Ook is er een digitale live-show georganiseerd die maandag 20 december wordt uitgezonden op YouTube en Facebook.

De uitzendingen zijn zowel live als achteraf te bekijken op

Foto: Veenendalers voor Vrede

Bij de kraam was het een drukte van jewelste. Altijd was er wel iemand die een praatje kwam maken, en een wens achterliet in de boom. Uiteindelijk zijn er maarliefst 33 wensen binnengehaald in een relatief korte tijd.

Foto: Veenendalers voor Vrede

"Natuurlijk is het jammer dat we de mars niet konden doen," zegt Jan Breur, één van de organisatoren, "maar ik ben blij dat we het op deze manier hebben kunnen oplossen. Het is goed om Veenendalers de mogelijkheid te bieden om zich uit te spreken voor vrede en naastenliefde, en tegen onderdrukking en geweld. Dat blijven we doen – in welke vorm dan ook."

Reactie toevoegen

U bent hier