h

SP stelt vragen over uitvallen treinen

1 december 2021

SP stelt vragen over uitvallen treinen

Foto: Jan Breur

"Waarom is Veenendaal steeds de pineut?"

Afgelopen maand heeft SP-fractievoorzitter Jan Breur in de raadscommissie aandacht gevraagd voor de uitval van treinen. Doordat er geen verkeersleider gevonden kon worden, viel het treinverkeer van en naar Veenendaal een aantal keer uit.

"Er is weliswaar vervangend vervoer geregeld," aldus Breur, "maar daarvan is het altijd maar afwachten wanneer dat komt. En bovendien was het onduidelijk aangegeven waar je precies moet zijn. Veenendalers willen naar hun werk of hun studie; dat wordt zo wel moeilijk gemaakt."

Omdat dit meerdere keren is gebeurd, wilde hij van het College weten of er contact met NS en ProRail is geweest waarom de personeelstekorten uitgerekend op de trajecten rond Veenendaal werden afgewenteld. "Kan er ook een keer een ander traject uitvallen, waarom moet het persé Veenendaal zijn?"

Wethouder Stroobosscher antwoordde hierop dat hij ProRail hier niet op aan heeft gesproken. Dit, in tegenstelling tot de Colleges van Arnhem en Nijmegen - iets verderop in het intercitytraject - die dit wel deden.
"Met stroop vang je nu eenmaal meer vliegen dan met azijn," lichtte de wethouder, die de relatie met de spoorbedrijven goed wil houden, toe.

"Ik begrijp dat je met stroop meer vliegen vangt," antwoordde Breur, "maar als het te gortig wordt, schuw dan ook niet om de vliegenmepper ter hand te nemen!"

Reactie toevoegen

U bent hier