h

Scheldkannonaders 'Kats-beu'

5 januari 2022

Scheldkannonaders 'Kats-beu'

Burgemeester gaat blocken

Goede voornemens, wie heeft ze niet?
Burgemeester Kats in ieder geval wel. Hij gaat zijn Facebook-pagina schoon houden. Wie op zijn pagina meent te kunnen schelden of beledigen, kan een block verwachten. Nepnieuws of beledigende berichten worden verwijderd.

"Ik vind het debat erg belangrijk, krijg ook graag feedback waar ik wat mee kan en wil doen," aldus de burgemeester op Facebook. "Maar ik laat mij niet beledigen. Aan de verspreiding van nepnieuws werk ik ook niet mee. Reacties die bovengenoemde inhoud hebben worden door mij verwijderd en betreffend persoon wordt geblokkeerd."

SP-fractievoorzitter Jan Breur is het roerend met de burgemeester eens.
"Vrijheid van meningsuiting is één ding," zegt Breur, "maar baas op eigen platform is ook belangrijk. Je mag bijna alles zeggen in dit land, maar dat hoef je niet overal te doen. Bovendien betekent die vrije meningsuiting niet dat er geen consequenties aan je gedrag of woorden zijn verbonden. Kats staat volledig in zijn recht als hij huisregels op zijn pagina hanteert."

Reactie toevoegen

U bent hier