h

Wie niet stemt verandert niets!

14 maart 2022

Wie niet stemt verandert niets!

Foto: SP Veenendaal

interview met Jan Breur

SP-Lijsttrekker Jan Breur is al ruim 20 jaar betrokken bij de Veense politiek, waarvan 16 jaar als raadslid. Zijn hartekreet: "juist als je vindt dat het anders moet, moet je gaan stemmen!"

Waar ooit een bruisend stadsstrand lag, staat nu een hoog appartementencomplex met een troosteloos Vinex-speeltuintje. Dit had anders gekund, als de SP haar zin had gekregen.

"Met het stadsstrand had Veenendaal goud in handen, maar de rechtse meerderheid heeft het verkwanseld,” aldus SP'er Jan Breur. “En die rechtse meerderheid is er niet alleen omdat er veel mensen rechts stemmen, maar ook omdat veel andere mensen helemaal niet stemmen."

Begrijp je waarom mensen niet stemmen?

"Dat snap ik maar al te goed. Kijk naar de toeslagenaffaire. Kijk hoe mensen in de bijstand behandeld worden. Kijk hoe moeilijk het is om een geschikte, betaalbare woning te vinden. Kijk naar de administratieve hel waarin mensen met een zorgvraag belanden. De overheid is er voor een heleboel mensen een onbetrouwbare partner gebleken. Dan houdt het een keer op.
En dat is jammer, want juist de mensen die geen last van die overheid hebben, blijven wel stemmen. En daardoor wordt de overheid steeds meer het vriendje van de mensen die het al goed hebben, en steeds meer een hinderpaal voor de mensen die het moeilijk hebben. Dus als je vindt dat het anders moet, ga dan vooral stemmen."

Wat wil de SP anders doen dan andere partijen?

"Om te beginnen moet er gewoon flink geïnvesteerd worden in betaalbare woningen. Veenendaal kan het zich niet permitteren om de laatste stukjes grond te verkwanselen aan veel te dure villa's of appartementen. Verder moet er nog een hoop gebeuren in de WMO. Geef de mensen één vast aanspreekpersoon die ze kennen, en met wie ze een vertrouwensband kunnen opbouwen. En investeer in groen, zodat Veenendaal kan ademhalen. En wees trots op onze cultuurmakers: zorg dat ze zich kunnen ontplooien en bied ze een podium."

Dus voor een beter Veenendaal...

"...blijf je niet thuis, maar stem je SP!"

Reactie toevoegen

U bent hier