h

SP stelt vragen over boerenactie bij afrit A12 Veenendaal

14 juli 2022

SP stelt vragen over boerenactie bij afrit A12 Veenendaal

Was het veilig en hoe is er gehandhaafd?

Afgelopen zaterdag (9 juli) heeft er bij de afrit A12 Veenendaal een actie van boeren plaatsgevonden. Voor de SP was dit aanleiding om vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders te stellen.

De vragen zijn van informatieve aard. "We willen eerst de feiten, daarna bepalen we of we iets politiek aanhanging willen maken," aldus fractievoorzitter Jan Breur. De SP wil vooral weten of de acties veilig en binnen de wet hebben plaatsgevonden, en hoe daarop is gehandhaafd.

Voor de SP is het demonstratierecht een groot goed, maar acties moeten wel voor iedereen veilig zijn. Onschuldige voorbijgangers mogen niet in gevaar komen door de acties.


Zie ook:
Meer over de boerencrisis:

Reactie toevoegen

U bent hier