h

SP: meer aandacht bestrijding rechts-extremisme

18 januari 2023

SP: meer aandacht bestrijding rechts-extremisme

Foto: SP Veenendaal

Integraal Veiligheidsplan

Er is een nieuw Integraal Veiligheidsplan in de maak. De SP wil dat hierin meer aandacht komt voor de bestrijding van rechts-extremisme. Fractievoorzitter Jan Breur gaf dit aan in de raadscommissie van dinsdag 17 januari.

In het document waarover werd gesproken is er weliswaar aandacht voor rechts-extremisme, maar het wordt in één adem genoemd met links- en milieuextremisme. Wat de SP betreft mag er meer aandacht naar de bestrijding van extreem rechts.
Breur: "Er is een principieel verschil tussen groeperingen die willen dat de overheid de klimaatdoelen serieus neemt of een eerlijke welvaartsspreiding willen, en groeperingen die hele bevolkingsgroepen uit willen roeien."

Bij de Oud- en Nieuwviering zijn er extreemrechtse teksten geprojecteerd op de Rotterdamse Erasmusbrug. Breur: "Extreem rechts begint zichzelf dapper te vinden. We moeten ze weer terug in hun hok sturen, en duidelijk maken dat er geen plaats is voor intolerantie."

Reactie toevoegen

U bent hier