h

Franse Gatter op de bres voor Groningen

10 juni 2023

Franse Gatter op de bres voor Groningen

Sandra Beckerman strijdt voor rechtvaardigheid

Voor Premier Rutte zijn de bevingsslachtoffers slechts 'nevenschade', maar voor Tweede-Kamerlid Sandra Beckerman zijn het mensen. Van vlees en bloed, en met een verhaal. Daarom wil ze er recht gedaan wordt. En ze gelooft niet dat dit onder leiding van Rutte zal gebeuren...

Dezelfde mensen die de problemen hebben veroorzaakt en groter hebben gemaakt zitten er nog steeds. Daarom is het volgens de van oorsprong Sandra Beckerman niet anders mogelijk dan dat Rutte opstapt: "De belangen van Groningers zijn structureel genegeerd. Geld ging boven Groningers. En de minister-president heeft niet het verschil gemaakt. Alleen al daarom moet deze premier weg. Als dit onder jouw verantwoordelijkheid gebeurd is, als een hele provincie opgeofferd is aan de geldhonger van de staat, dan is het eigenlijk om je dood te schamen dat er überhaupt een motie van wantrouwen nodig is. Dan zou je zelf deze conclusie moeten trekken. Zodat Groningers verder kunnen, want er is nog zoveel te doen. Daarom steunen wij een motie van wantrouwen tegen Rutte."

Voorop staat dat de problemen in Groningen opgelost moeten worden. Beckerman: "Er is maar één manier om dit aan te pakken. Met de gedupeerden. Deur voor deur, straat voor straat. Net zoals we ooit voor de Deltawerken hebben gedaan, moeten we van Groningen een missie maken. Haal de beste mensen uit het land bijeen. De beste architecten, de beste bouwers, de beste artsen en de beste begeleiders. Doe dit met bewoners, met straten en met dorpen. Zo lang als nodig."

Reactie toevoegen

U bent hier