h

Harmonie Caecilia in Cultureel Café

3 september 2023

Harmonie Caecilia in Cultureel Café

Nieuwe culturele seizoen van start op 13 september

Woensdag 13 september as. gaat het Cultureel Café Veenendaal van start met het nieuwe café-seizoen 2023-2024 met een optreden van harmonie Caecilia. Met een concert van het meer dan een eeuw oude Veenendaalse muziekgezelschap vindt de aftrap plaats van een jaar lang kunst en cultuur van eigen bodem in café The Circle aan de Tuinstraat.

Zo zullen naast Caecilia het komend jaar de gelegenheidsband ’n Dingetje en de volkszanger Justen de Wildt een muzikaal optreden verzorgen. Daarnaast zullen theaterwerkplaats Momo, cultuurmakelaar MAAK, Roeland Schweizer, Hans Kroon, Marissa Danst, Jos van Rooijen en Wim van Ginkel een culturele avond verzorgen.

Maar voor het zover is start het Cultureel Café dus woensdag as. met een gratis optreden van harmonie Caecilia. Bij droog weer op het Horecaplein aan de Tuinstraat/J.G. Sandbrinkstraat, bij regen binnen in café The Circle aan de Tuinstraat 14.

Caecilia is niet meer weg te denken uit de Veenendaalse samenleving. Het harmonieorkest werd op 4 oktober 1904 opgericht door de Veenendaalse schilder Nannenberg en bestaat inmiddels dus 119 jaar! Caecilia laat vandaag de dag van zich horen met een harmonieorkest, een slagwerkgroep en een leerlingenorkest. Naast originele werken voor harmonieorkest speelt men regelmatig transcripties van het grote symfonische-, opera-, operette- en musicalrepertoire, evenals muziek uit het lichte genre. De laatste jaren is er ook veel ervaring opgedaan in het begeleiden van artiesten en koren.
Caecilia behoort tot de betere amateurorkesten uit de regio.

Houdt u van prachtige (orkest)muziek of speelt u een instrument en bent u op zoek naar een (nieuw) orkest? Kom dan woensdagavond naar het Horecaplein of naar The Circle luisteren naar het gratis optreden van Harmonie Caecilia tijdens het Cultureel Café Veenendaal.
Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur.

Het Cultureel Café Veenendaal biedt tevens gelegenheid om gezellig wat te drinken en tenetwerken. U bent van harte welkom!

Reactie toevoegen

U bent hier