h

Team Maak en Hans Kroon

1 oktober 2023

Team Maak en Hans Kroon

In cultureel cafe Op woensdag 11 oktober

Afgelopen 13 september is het Cultureel Café Veenendaal haar nieuwe seizoen gestart met een optreden van harmonie Caecilia. Een bijzondere muzikale en bovenal gezellige avond op het Horecaplein rond het terras van café Bar & Borrels. Woensdag 11 oktober as. belooft het weer zo’n prachtige avond te worden in het Veense Cultureel Café. Je maakt kennis met Nicoline Power en Hans Kroon.

Nicoline Power is cultuurmakelaar in Veenendaal. Zij vertelt hoe bij MAAK Veenendaal cultuuraanbieders en cultuurliefhebbers (online) samen komen. Zij vertelt hoe je als amateurkunstenaar of creatieve maker bij MAAK terecht kunt voor advies over bijvoorbeeld het opzetten van een cultureel initiatief en hoe je in aanmerking kunt komen voor financiële ondersteuning. Tijdens het Cultureel Café hoopt Nicoline Power jou natuurlijk persoonlijk te ontmoeten en ideeën en verlangens te horen. Zij wil graag weten wat er op cultureel gebied in Veenendaal mist, welke wensen er leven en welke culturele activiteiten nooit uit Veenendaal mogen verdwijnen. Nicoline Power vertelt je graag alles over de cultuur in Veenendaal en hoort dus graag wat er bij je leeft!

Het tweede deel van de avond wordt verzorgd door Hans Kroon (1960). Hans begon al op jonge leeftijd met het schrijven van liedjes. In 1987 won zijn liedje Woorden de derde prijs bij het programma Wissel op de Toekomst van destijds KRO/NCRV. Ondanks dit succesje koos hij voor een maatschappelijke carrière. Maar het bloed kruipt uiteindelijk waar het niet gaan kan: sinds een aantal jaren werkt hij parttime en besteed veel vrije tijd aan zijn muziek, naast zijn inzet voor kerk en (bridge)club. Begin dit jaar speelde Hans tijdens het Kunstfestival Veenendaal een aantal van zijn Nederlandstalige liedjes. De organisatie van het Cultureel Café Veenendaal was onder de indruk van zijn optreden en nodigde hem uit voor een optreden. Woensdag 11 oktober as. speelt Hans graag een selectie uit zijn inmiddels flink gegroeide repertoire van voornamelijk Nederlandstalige liedjes. Het zijn melodieuze liedjes die gaan over mens en maatschappij, lief en leed, geloof en hoop. Kortom: liedjes uit het leven gegrepen.

Het Cultureel Café Veenendaal ziet je graag komen in café The Circle aan het Horecaplein, Tuinstraat 14 om van het afwisselende culturele programma te genieten! Aanvang 20.00 uur, inloop 19.30 uur.

Reactie toevoegen

U bent hier