h

Toezeggingen in voorbereiding begroting

1 november 2023

Toezeggingen in voorbereiding begroting

Foto: SP Veenendaal

'Golden streak' Van der Bij gaat verder

Sinds zijn aantreden in de gemeenteraad, behaalt Sietse van der Bij het ene succes na de andere. In de aanloop van zijn belangrijkste vergadering tot nu toe, de behandeling van de Programmabegroting, wist hij zijn succesverhaal uit te breiden. Bij de voorbereidende bespreking in de Raadscommissie, vorige week maandag (23 oktober) haalde hij alle toezeggingen binnen waar hij om vroeg...

"Ik zal drie toezeggingen vragen, en die kunnen zomaar zes voorstellen schelen," zei Van der Bij. "Dus ik hoop dat daar positieve antwoorden op komen."
De drie zaken waar hij om vroeg waren:

  1. De prestatieafspraken tussen gemeente en sociale verhuurders voortaan ter consultatie aan de gemeenteraad voorleggen, in plaats van direct door het College van Burgemeester en Wethouders laten afhandelen.
  2. Veenendaal zet het provinciale Fonds Versnelling Woningbouw in; het College van Burgemeester en Wethouders houdt de Gemeenteraad op de hoogte voor welke plannen dit geld wordt benut ten gunste van de inwoners van Veenendaal.
  3. Net als in de gemeente Utrecht, in de begroting bij elk programma inzichtelijk maken welk deel van het budget beïnvloedbaar is door de Gemeenteraad en hoe.

Het College deed deze toezeggingen, waardoor er bij de Programmabegroting een zestal voorstellen minder zal worden ingediend. Dat wil niet zeggen dat deze vergadering een vluggertje gaat worden; er zullen nog voldoende voorstellen worden ingediend.
Morgen (donderdag 2 november) vindt de besluitvorming over de begroting plaats.

WORDT VERVOLGD...

Reactie toevoegen

U bent hier