h

Het nieuwe team

6 december 2023

Het nieuwe team

Foto: AJ Breur

Kamerleden geinstalleerd

Lilian. Sandra. Bart. Jimmy.
...en Michiel.

Dit zijn de SP'ers die vandaag worden geïnstalleerd in de Tweede Kamer.

Bij de afgelopen Kamerverkiezingen wist de SP vijf zetels te bemachtigen. Tot aan de definitieve bekendmaking van de uitslag bleef het echter spannend. Eén van die vijf zetels was namelijk een restzetel, die ook zo maar naar D66 zou kunnen gaan.

Uiteindelijk ging de zetel toch naar SP'er Michiel van Nispen; al scheelde het slechts enkele tientallen stemmen. Dit betekende ook dat D66'er Tjeerd de Groot niet in de kamer zou komen. Zoals een oud gezegde luidt:
De een zijn dood is de ander zijn brood...

Foto: SP Veenendaal

Sandra Beckerman is vanaf nu het enige Tweede Kamerlid uit Veenendaal. Tegenwoordig woont ze weliswaar in Groningen, maar ze is opgegroeid in het Franse Gat. En SP Veenendaal is onverminderd trots op haar!

Wij wensen Lilian, Sandra, Bart, Jimmy en Michiel veel succes toe in hun strijd voor een beter Nederland en een betere wereld. Waar wij kunnen, strijden wij mee. We hopen dat jullie een succesvolle periode in de Kamer tegemoet gaan.

may the force be with you!

Reactie toevoegen

U bent hier